IX edició de la beca de recerca local Ernest LLuch

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha convocat la IX Beca Ernest Lluch de recerca local dotada amb 4.000 euros. L’objectiu és fomentar la investigació sobre el nostre municipi i el seu entorn en àmbits com el de la història, la geografia i el del patrimoni cultural i artístic.

Fins el 18 d’octubre d’enguany, hi ha temps per presentar la sol·licitud al registre general de l’Ajuntament presentant, entre d’altres documents, el currículum del sol.licitant, la memòria del projecte, els objectius que es volen aconseguir, la metodologia que s’utilitzarà així com la bibliografia que es consultarà. El veredicte es farà públic, com a màxim, el 30 de novembre d’aquest any 2020.

La beca convocada, de caràcter bianual, està dotada amb 4.000 euros i arriba ja a la seva novena edició.

Les vuit anteriors

  • En l’any de la seva estrena (any 2002) es va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX.
  • La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX.
  • El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. 
  • El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. 
  • La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, amb Vilassar de Mar indià.
  • La sisena edició, Miquel Gurrera i Francesc Busquets, amb el projecte titulat Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar.
  • La setena edició la va guanyar Lacol, cooperativa d’arquitectes, amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril.
  • La vuitena edició la va guanyar Jordi Casanovas i Alexis Serrano amb el projecte Vilassar de Mar, una història americana. Societat i economia a cavall del vell i el nou món. Segles XVIII-XX.