Aquest divendres comença el monogràfic sobre la història del cinema que durarà tot el gener

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar està realitzant, durant aquest mes de gener, un monogràfic sobre la història del cinema. L’imparteix, tots els divendres del mes (a partir de les sis de la tarda) i a la Sala Carrau la doctora en Comunicació per la UPF i professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESCAC), Marga Carnicé.

Quatre sessions encaminades a donar pinzellades generals sobre l’art del cinema. L’objectiu és aconseguir que el públic, que es presuposa amb un interès sobre aquest art, “entengui les claus del llenguatge i saber perquè una pel·lícula agrada i una no”.

En la primera sessió, els orígens i l’encaix en la societat d’aquest nou art, com recorda Carnicé “va significar una revolució. S’havia aconseguit, finalment, plasmar imatges en moviment”. I, la segona tanda, no podia oblidar el Hollywood daurat. “És l’època de les grans produccions, dels grans actors i actrius, dels westerns… ” I deixem els somnis de la factoria californiana per començar a pensar. Arriba el torn del neorealisme italià i de les carregues de profunditat del cinema francès. “S’enceta una manera de fer cinema diferent la qual, per exemple, es pot començar a fer activisme polític i social”. Carnicé tanca amb el cinema contemporani. Una xerrada final, “que sempre varia”, i en la qual es parlarà sobre la manera de fer cinema avui en dia.

El monogràfic Història del Cinema de l’Aula d’Extensió Universitària se celebra tots els divendres, a les sis de la tarda, a la Sala Carrau.

Àudio de l’entrevista realitzada per Joan Escofet a Marga Carnicé, emesa a l’espai “Parlant de tot”: