Les Jornades Orienta’t s’adapten al format virtual

Aquests dies, l’institut Pere Ribot ha incorporat a les accions d’orientació pròpies del centre, un seguit d’activitats -en format telemàtic- organitzades en el marc de les Jornades Orienta’t per ajudar als seus alumnes de 4rt d’ESO a prendre decisions sobre el seu futur acadèmic. Aquestes activitats, inicialment previstes de forma presencial abans del context de la Covid-19, han estat impulsades per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de donar encara més eines a l’alumnat per decidir què estudiar el curs vinent.

De moment s’ha fet una xerrada i un taller a càrrec del formador i consultor social Jose Alonso (@enelpalomar). En concret, la xerrada de l’11 de maig servia per identificar les competències i conèixer els punts forts, potencialitats i àrees de millora que necessiten les persones per adaptar-se als diferents contextos. El taller del 18 de maig, “Gimnàs de competències”, servia per treballar i entrenar les competències transversals entre l’alumnat. El taller, dividit en tres grups, es repeteix el 25 de maig i el 8 de juny. 

Alhora, des dels dos instituts estan fent difusió a través del moodle del centre de la xerrada “Com ens preparem per les professions del futur?”, del professor Román Castro, de la universitat a distància UNIR. La xerrada facilita informació sobre les professions i ocupacions que hi hauran en el futur, sobre les competències i habilitats que es necessitaran i sobre com, en l’escenari actual, continuar avançant per assolir les fites personals i professionals