Els instituts de Vilassar de Mar es preparen pel retorn a partir de la fase 2

Ahir el conseller d’Educació Josep Bargalló va anunciar la tornada a l’escola quan s’entri en fase 2, l’1 de juny a gran part de Catalunya si res no canvia, a Vilassar de Mar no serà tan aviat, però hem volgut parlar amb la directora del Pere Ribot, Marta Pons i el director del Vilatzara Marc Vilanova perquè analitzessin els pros i contres d’aquesta mesura.

Marc Vilanova director del Vilatzara ens ha explicat que ja s’ho esperaven per l’avanç dels mitjans de comunicació, que aquesta mesura podria arribar i que per tant ja s’anaven preparant. Ha destacat que el retorn és voluntari però que davant la probable situació de presència de molt alumnat preparen mesures perquè no tothom hi vagi al mateix dia, també explica que treballaran l’acompanyament per l’alumnat de 4t d’ESO que canvia de cicle i sobretot per l’alumnat de 2n de batxillerat davant la selectivitat. També es farà acompanyament emocional, sobretot per aquelles persones que els hi calgui fer el dol per la pèrdua d’algun familiar.

Vilanova ha destacat que el fet que hàgim d’esperar el pas primer la fase 1 i després a la 2 servirà per tenir temps per preparar-ho tot plegat, no preveu tornar abans del 8 de juny.

“L’experiència d’altres pobles i ciutats que tornaran abans ens servirà per fer un retorn adequat al màxim a les mesures”. Marc Vilanova, director de l’institut Vilatzara.

Pel que fa a l’institut Pere Ribot la seva directora la Marta Pons, ha destacat que li és difícil veure els pros i contres fins que no coneixin els detalls de la tornada, però que treballaran per l’obertura del centre, entre altres amb els Serveis Territorials del Maresme i que junts intentaran dissenyar el millor pla de tornada. Destaca també que pot ser una oportunitat per l’alumnat que canvia de cicle.

“Ens prenem el retorncom una oportunitat de cara l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, pel tema de l’acompanyament en el seu canvi de cicle”. Marta Pons, directora de l’institut Pere Ribot.

Amb tot, queda clar que el retorn no és obligatori i que elcurs escolar acabarà de forma telemàtica. Els propers dies seguirem parlat a l’informatiu de Vilassar Ràdio amb les direccions dels centres de la tornada.