L’ANC i el CDR visibilitzaran les preses polítiques i les exiliades aquest dijous

L’ANC i el CDR de Vilassar de Mar tornen amb força aquest dijous. Durant el mes d’agost, i per les vacances d’estiu, no s’han celebrat els habituals actes de suport als presos polítics que es ve realitzant tots els dies 2 i 16 de cada mes. Per aquest dijous, a les 20:00 i a la plaça de l’Ajuntament, hi ha convocada una concentració dedicada a les preses polítiques. Les empresonades Carme Forcadell i Dolors Bassa i les exiliades Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel. I és que un 23 de març l’expresidenta del Parlament i l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya van entrar a presó.

Tant l’ANC com el CDR volien feminitzar l’habitual concentració. Argumenten que sota el genèric Llibertat presos polítics no es dona la visibilitat que mereixen les dones del procés que, o bé, són tancades a centres penitenciaris o són exiliades. És per això que han dissenyat un acte per a elles com es fa, tots els dies 23, en altres municipis catalans.

Així, a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar hi intervendran Anna Surra, exrefugiada i diputada al Congrés per ERC, Yasmin Argaz, membre de la CUP de Pineda de Mar, la poeta Carme Rovira i l’actriu Rosa Andreu que interpretarà un fragment de la Memòria de les Oblidades, fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates, just acabada la Guerra Civil, i recordar l’única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat.

Cap dona en l’oblit i Us volem a casa lliures són els lemes de la convocatòria per aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.