L’ANC de Vilassar de Mar, sota mínims

En principi, punt i final. O, millor dit, matisem: frenada per a reflexionar. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Vilassar de Mar està, ara mateix, sota mínims, segons ha explicat a l’espai “Crònica” en Jaume Valls, el seu màxim responsable.

No hi ha sang nova, es detecta un important desencís en el procés independentista general i, també, la recent mort de Joan Pujó, un dels històrics, són factors que, segurament i segons ell, motiven que l’ANC, des de ja -tot i no desaparèixer formalment- adoptarà un perfil de mínims. Valls ha explicat les raons d’aquesta frenada: estan molt desanimats per la mort de Pujó, al que ha qualificat com a “una de les ànimes d’ANC de la nostra localitat”  i ha recalcat que  es necessita gent per substituir els càrrecs.

Resumint. De moment, es mantindrà el nom, les sigles i poc més.

Per a Valls, a Vilassar de Mar hi ha poc quòrum i, en definitiva, se senten sols. Per a ells i elles, per a l’ANC, la raó de ser, ha dit Valls, és l’activisme més que no pas l’independentisme. Ha manifestat que se senten abandonats i que l’únic que reben és poc material per vendre en alguna paradeta, i ha subratllat que el que dona vida a l’ANC és l’activisme present i continuat.

Posat a fer balanç, Valls creu que l’ANC ha estat clau en la política local, la política de Vilassar de Mar, arrossegant molta gent i moltes formacions polítiques… però que ha quedat en això. Ha manifestat que els moviments populars tenen un pèndol, hi ha moments que pugen i que baixen i ha afegit que ara el moviment independentista està en un moment baix.

En l’agenda immediata, perfil de mínims. Acte per a l’11 de setembre i l’1 d’octubre i algunes paradetes als carrers Sant Joan i Montevideo i poc més. Després es convocarà una assemblea amb tots els socis i sòcies

Així doncs, l’ANC de Vilassar de Mar és a punt de baixar persiana.

(Redacció: Joan Escofet)