Laura Martínez :“ Volem que es comenci a notar ja el canvi a l’alcaldia”

El dissabte 17 de juny prenia la vara d’alcaldessa, per primer cop a la història de Vilassar de Mar, una dona, Laura Martínez Portell (Junts Estimem Vilassar de Mar). I ja s’ha posat a treballar, de valent, de cara al canvi que proposava durant la campanya electoral. I que de fet, vol que vilassarencs i vilassarenques el percebeixin, el notin, el més aviat possible, especialment pel que fa a accions a la via pública i en neteja del poble.Ho ha explicat en una entrevista emesa aquest dijous al matí al magazín “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot.

Cert és que l’alcaldessa s’estrenarà, en el càrrec, en plena Festa Major. “És un moment molt bonic, és entrar per la porta gran”, assegura.

Ja té enllestint el cartipàs municipal. De moment, ella es queda, al marge de l’alcaldia, amb les regidories de Comunicació i Igualtat, dues àrees fonamentals i transversals per a ella. Ha subratllat que vol que la igualtat impregni totes les àrees.Dedicació plena, promet, i per tant, no la trobarem, per decisió pròpia, al nou Consell Comarcal del Maresme.Una Festa Major, però, que podria experimentat algun canvi en el format de cara a l’any vinent.

Investida alcaldessa dissabte passat, Martínez ha tingut unes primeres hores farcides de feina. Ha assegurat que tothom vol reunir-se i despatxar amb ella.

Posem el retrovisor en el dissabte 17 de juny. Ha subratllat que és la primera dona alcaldessa en els 238 anys d’història que té Vilassar de Mar. Destaca, també, la majoria de dones que hi haurà a la plenaria d’aquesta legislatura  (11 regidores i 10 regidors).

La vam veure, especialment emocionada, en el seu discurs d’investidura, en què va agrair a la seva mare i els seus fills el recolzament que l’han donat.

El primer dia de feina com a alcaldessa va visitar, amb l’equip de govern, a tot el personal de l’Ajuntament que, segons ella, són i han de ser claus.Martínez vol que es comenci a notar, ja, el canvi que prometia en campanya electoral, i que considera que Vilassar de Mar necessita, especialment, pel que fa a la via pública. No vol que ningú, especialment la gent gran, caigui o es faci mal pel mal estat de carrers i voreres.

Un altre tema que vol tractar el més aviat possible és arrencar una Brigada Exprés, d’intervenció ràpida per a solucionar qualsevol incidència. Sap, però, que la Brigada Municipal fa una gran feina i que, la seva plantilla, s’ha vist reduïda pràcticament a la meitat per les jubilacions que no s’han reposat.Un altre dels arguments de la Laura Martínez bàsics és la seguretat, en general, i la de les dones, en particular. És per això que els punts liles que trobaràs durant la Festa Major seran claus per evitar qualsevol agressió sexual.

I, és clar, l’altra gran batalla, el nou contracte de les escombraries i recollida de residus, el més gran de l’Ajuntament, que s’ha de començar implementar ja, tan aviat com  la burocràcia ho permeti. Ha afegit que el nou contracte ha d’estar dimensionat al Vilassar de Mar d’avui i que contempla el canvi de contenidors i de maquinària.

A Laura Martínez ni, de fet, a cap dels regidors i regidores de Junts Estimem Vilassar de Mar els veurem a la plenària del Consell Comarcal del Maresme, ja que la prioritat és, ha dit, centrar-se en Vilassar de Mar.

Tornarem a tenir a l’alcaldessa a la ràdio, si no hi ha novetats, el proper 25 de setembre. Es compliran, aleshores, els 100 dies de gràcia.