Junts demana al govern central la transferència de la gestió de Rodalies

Aquest passat dissabte 1 de juliol, Renfe anunciava que posarà més trens els caps de setmana i festius al tram de la línia R1 de Rodalies entre Barcelona i Calella per l’alta ocupació que pateix aquesta línia en època de vacances. Concretament, segons l’operador, un cada 10 minuts fins al proper 1 d’octubre.

L’estació de Renfe de Vilassar de Mar va acollir la presència de la diputada al Congrés i portaveu de Junts Míriam Nogueras que, acompanyada per l’alcaldessa del nostre poble, Laura Martínez, va assegurar que el que fa tant temps que passa a Rodalies “és terrorífic” i que la solució, segons ella, “no és posar més trens que no funcionen”, sinó que la Generalitat assumeixi la gestió d’aquesta infraestructura.

Denunciava que “governi qui governi a l’Estat, el que es volen és”, per a ella, “espanyolitzar Catalunya”.Són declaracions, en exclusiva, que feia a aquesta casa, a Vilassar Ràdio.En la seva visita a Vilassar de Mar, la portaveu i cap de llista de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, va voler denunciar la “mínima inversió en Rodalies” que destina l’Estat Espanyol. Per a ella, “és un balanç nefast”. Considerava Nogueras que estem davant d’un problema en la mobilitat ferroviària que no només afecta Vilassar de Mar, sinó tot el Maresme.

Al costat de l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell i a peu de via, la diputada va alertar del “xantatge” que, segons ella, fa el govern de l’Estat amb Catalunya, “especialment” en aquest assumpte. La solució no és, per a ella, posar més trens que no funcionen, sinó, per exemple, “fer més inversions en infraestructures”. Ha afegit que no s’han mantingut les infraestructures, ni combois ni línies per l’infrafinançament.Preguntada per Vilassar Ràdio, la solució per a la portaveu de Junts al Congrés és, ha dit, “la independència de Catalunya”.

En definitiva, remarcava Nogueras que l’arrel del problema rau en què tant els governs del PP com del PSOE incompleixen, retiradament, amb Catalunya. Segons el seu parer, del que estava pressupostat, no s’ha pagat ni el 35%.

Nogueras va manifestar també que hi ha moltes estacions al Maresme que són dels anys 80 (o finals dels 70) i que a la gran majoria no s’hi ha fet cap mena d’adequació com, per exemple, habilitar-les per a persones amb dificultats de mobilitat. Els diners no arriben a Catalunya, va insistir, i va afegir que Pedro Sánchez fa el mateix que totes les dretes, “no pagar i no respectar les persones que no pensen com ells”.  Nogueras va reiterar algunes xifres que posen de manifest el “balanç terrorífic” de l’Estat respecte a la seva inversió a Catalunya en matèria de Rodalies, recordant que de cada 100 euros en els últims anys només se n’han gastat 24, pels 153 de Madrid.

La visita de la diputada maresmenca a Vilassar de Mar coincidia amb l’anunci de Renfe d’incrementar el número de trens, en període estival, la R1 els caps de setmana i festius. Això vol dir, segons Renfe, que s’incrementarà en 9.228 places aquests dies. De fet, aquest cap de setmana ja ha començat l’operatiu a la R1, la línia del Maresme, que per la presència de turistes, pateix una altíssima ocupació. Per tant, 4 trens per sentit més en hores punta (entre les 10 i les 12 del matí i entre dos quarts de sis i dos quarts de vuit del vespre). Fins a l’1 d’octubre, segons la companyia passarà, doncs, els caps de setmana i festius d’estiu un tren cada 10 minuts.

Renfe admet, doncs, que la R1 està sobresaturada a l’estiu. Segons dades de l’operador, i relatives a 2022, la línia del Maresme transporta 41.450 persones viatgeres en un dia feiner i 30.409 els caps de setmana. Diferencial, en el darrer barem, que es multiplica durant l’estiu. Un intens, doncs, de reduir els temps d’espera i combois plens com un ou.