La vilassarenca Marina Nin, premi al millor treball de recerca de Catalunya en l’àmbit internacional

Es pot predir el futur del Bitcoin? Aquest és el títol del treball de recerca de la vilassarenca Marina Nin que li ha permès guanyar el premi al millor treball de batxillerat de Catalunya de l’activitat internacional. Nin, que als seus 17 anys està preparant la Selectivitat i estudia a l’Institut Pere Ribot, està d’enhorabona. Al marge d’aquest guardó, i amb el seu 9.67 de mitjana, ha estat una de les quatre alumnes de Vilassar de Mar que podran gaudir, aquest estiu, d’una estada de 21 dies a Irlanda premiades pel nostre consistori per les seves bones notes.

Fem treure, per un moment, el cap de la Marina Nin dels llibres de text. Aquests dies està estudiant intensament per afrontar la Selectivitat. Ella estudia el Batxillerat social amb les matemàtiques del científic. Fa una aturada per assegurar-nos que està molt contenta amb aquest guardó. La pregunta és obligada. Recollim el títol del seu treball de recerca. Es por predir el futur del Bitcoin? (Riu). Assegura que “és molt complicat de predir”.

Per a aquells que ens llegeixin, i que no tinguin massa clar què és el Bitcoin, la pròpia Marina ens ho explica “és una moneda digital amb un valor volàtil que varia segona l’oferta i la demanda”. Un tema, el de les monedes, que sempre li havia cridat l’atenció. Tant és així que el seu treball de recerca premiat, recordem, com a millor del batxillerat català en l’activitat internacional, és d’allò més complet. Amb aroma a tesi doctoral “estudiant com funciona, mirant la seva evolució i mirant d’establir un patró per veure si es pot predir el comportament de la moneda virtual a una setmana”.

Un correu electrònic, a ella i a l ‘Eduard Bosch, el professor que l’ha acompanyat, els va notificar l’èxit acadèmic. Amb beca en cas que vulgui anar, a partir del setembre, a la ESCI-UPF. Un autèntic futur se li obre a aquesta vilassarenca. Malgrat el seu 9.67 curricular, encara no té molt clar què estudiarà. Ho ha de perfilar

Estada a Irlanda com a premi a les bones notes

La Marina Nin també s’ha assabentat que és una de les quatre noies seleccionades per l’Ajuntament de Vilasassar de Mar que gaudiran d’una estada de 21 dies a Irlanda, del 3 al 24 de juliol, com a premi a les bones notes obtingudes. La Marina, representant del Pere Ribot juntament amb Marta Roca, viatjarà fins a Dublin acompanyada per la Carla Gil i la Irene Giménez de l’Instuitut Vilatzara.