Èxit rotund de la campanya de donació de sang de l’Institut Pere Ribot

Èxit rotund de la campanya de donació de sang a l’Institut Pere Ribot que es va celebrar, aquest dilluns, al propi centre escolar i que estava organitzat pels alumnes de 4rt d’ESO, en el marc del Servei Comunitari. Fins a 44 donacions van aconseguir per al Banc de Sang i Teixits de Catalunya; fet que significa un rècord en aquesta segona edició de les extraccions d’aquest institut vilassarenc.

En l’edició de l’any passat van aconseguir 39 donacions i, en l’edició d’aquest dilluns, es va superar en cinc la dada de 2018 arribant a les 44 extraccions. També és molt important assenyalar que van haver-hi 52 oferiments, una xifra més que respectable. Però el més important de tot és que de les 44 donacions recollides, 13 són de nous donants i donantes.

I és que els alumnes de 4rt d’ESO estan molt conscienciats de la importància de donar sang. Han fet molta feina, amb l’empara del Banc de Sang i Teixits. Van realitzar la campanya de promoció, van visitar els nostres estudis per realitzar una llarga i interessant entrevista, van dissenyar el logo i el claim de la jornada  i van estar donant un cop de mà als professionals durant aquest dilluns fent tasques com ara tenir cura dels fills dels donants i donantes o repartir sucs i entrepans un cop feta les extraccions.

Una campanya que arriba en un bon moment, encara que sempre és un bon moment per donar sang. Arriba l’estiu, augmenten molt els desplaçaments per carretera i, en conseqüència, també els accidents. Només clar recordar, ens deien els alumnes de 4rt d’ESO del Pere Ribot, que un país com Catalunya necessita unes mil donacions diàries.