Alumnes del 4rt d’ESO del Pere Ribot organitzen una campanya de donació de sang

Tu pots ser un dels meus motius per somriureAquest és l’eslògan que han pensat els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Pere Ribot que, des del programa de Servei Comunitari, han organitzat una campanya de donació de sang. Se celebrarà aquest dilluns, al propi centre escolar, des de les 15:30 a les 19:30h.

En la primera edició es van recollir 39 donacions, que van ajudar 120 persones, i l’objectiu per aquest dilluns és de “superar-ho”, tal i com apunten en Gabriel, en Guillem, en Christian, l’Omaima, en Pol i la Núria que han estat presents als nostres estudis per explicar el seu projecte. Ara, per aquest dilluns, l’objectiu és obtenir-ne “tantes com puguem”.

Catalunya necessitaria mil donacions diàries

Els nois i les noies van poder visitar el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i poder comprovar com funcionen. Allà, en les sessions que van fer, van saber, per exemple, que el Banc de Sang i teixits t’envia un missatge informant-te que la teva sang ja ha estat utilitzada. I és que s’acosta l’estiu. Moment de l’any en el qual s’incrementen els desplaçaments per carretera i, malauradament també, els accidents. És per això que és bo conscienciar-nos -diuen els alumnes de 4rt d’ESO del Pere Ribot, que en fa falta molta. De fet, puntualitzen que un país com Catalunya necessiten mil donacions diàries

Tasques de suport

Òbviament, i per tranquil·litzar qui ens escolti, Gabriel, en Guillem, en Christian, l’Omaima, en Pol i la Núria no faran les extraccions. Faran suport als professionals atenent als donants, ocupant-se dels seus fills i repartint entrepans i sucs.

Cal assenyalar que al marge d’aquesta activitat que se celebrarà aquest dilluns a la tarda, dins del Servei Comunitari realitzen altres tasques com la pintura d’un mural inclusiu a la Bressoleta dibuixant gent de tos els països del món, ajudar a cuidar horts o a les classes d’educació física d’altres escoles.