La Tertúlia Jove: estem hiperconnectats a les xarxes socials?

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Vilatzara han agafat el relleu dels seus companys de 4rt d’ESO, que són d’excursió, i han estat els protagonistes de la Tertúlia Jove d’aquest dijous. Amb ells hem debatut sobre la hiperconnectivitat xarxes. La Mar, l’Albert, en David i la Luz han coincidit en què el mòbil és l’aplicació reina, per sobre d’ordinadors i televisions, i que, tot i que el necessiten en el seu dia, saben quan li han de donar descans. Som esclaus de les xarxes socials? Diuen que som una societat tafanera.

L’Albert assegura que fa servir per mòbil per tot. En David reflexiona: apunta que cada cop tenen més prestacions. La Mar el qualifica d’indispensable, mentre que la Luz assegura estar permanentment connectada.

Instagram és la reina entre el jovent de cada nostra com ha quedat demostrat abastament en les nostres Tertúlies Joves. Una aplicació que ens limita la privacitat, diuen, i que a l’hora, apunten, la nostra informació serveix a moltes empreses per lucrar-se a costa nostra.

Però quina és la raó del nostre esclavatge? L’Albert ho té clar. Som tafaners de mena. Necessitem veure què pengen les persones que coneixem i els famosos que seguim. Els nostres joves usen el mòbil, eminentment, per plaer. Ells no el necessiten per treballar. Però sí, i molt, per relacionar-se. I per lligar? Els quatre alumnes reflexionen si hi ha noves formes de relacionar-se amb l’altre sexe.

La Mar, l’Albert, en David i la Luz mantenen, però, la disciplina a casa. Una regla d’or: quan es menja en família, es menja en família i es deixa el mòbil per després. Són alumnes de 1r de Batxillerat del Vilatzara i, de tant en tant, pensen com ho feien la generació dels seus pares i mares per relacionar-se i avisar quan es fa tard a una cita.

La Tertúlia Jove tornarà puntualment dijous vinent amb els alumnes del 4t d’ESO del Pere Ribot.

Podeu escoltar la tertúlia sencera aquí.