Els alumnes del Pere Ribot graven falques per conscienciar sobre el reciclatge

Els alumnes de Segon d’ESO de l’Institut Pere Ribot estan treballant el projecte R R R R. Es tracta d’animar i conscienciar la gent sobre la importància de tenir cura dels residus. Han passat per Vilassar Ràdio i han gravat unes falques promocionals sobre el seu treball d’investigació.

Reduir, revaloritzar, reutilitzar i reciclar són les 4 erres del projecte de Segon d’ESO de l’Institut Pere Ribot. Un treball en el qual els alumnes han estat investigant sobre la gestió dels residus i sobre la segona vida d’alguns estris que llencem a les escombraries.

Ells i elles han preparat, a més, una enquesta en la qual pregunten sobre la nostra gestió de residus, sobre quines coses llencem al contenidor de rebuig, si anem o no a la deixalleria, si creiem que separem bé. Tot els dona peu a reflexionar i preguntar-se si hi ha aspectes a millorar a l’hora de gestionar allò que enviem a la brossa. I és que una mala gestió de les nostres deixalles a nivell particular, té una marcada influència a nivell global provocant alteracions del sistema com ara el canvi climàtic, el desgel dels pols o el patiment d’animals marins i aus que moren víctimes del plàstic.

24 alumnes de Segon d’ESO del Pere Ribot han culminat la part final de la seva recerca: la de la difusió i promoció i, és clar, quina millor manera per difondre el missatge que els estudis de Vilassar Ràdio. Ells mateixos han guionitzat, redactat, locutat i gravat aquestes falques que, de ben segur, ens faran pensar.