“La Tertúlia jove” analitza el món laboral

Amb motiu de la celebració el passat primer de maig del Dia del Treballador, l’espai “La tertúlia jove” del magazine matinal “Parlant de tot”, que presenta Jaume Cabot, va centrar la seva edició d’ahir dijous 3 de maig en la visió que tenen els joves sobre el món laboral. Un grup d’alumnes de quart d’ESO de l’institut Vilatazara van visitar-nos per parlar sobre aquesta qüestió.

Oriol Fillat ha explicat que s’incorporarà al món laboral després de realitzar una carrera relacionada amb l’economia i el màrqueting als Estats Units, també és un gran jugador de tennis, i voldia entrar al circuit ATP. L’Oriol espera que la situació del mercat laboral canvïi quan d’aquí a uns anys s’incorpori al món laboral.

Aina Martínez ha reconegut que fins ara no s’ha preocupat massa en pensar en el seu futur laboral ja que està estudiant , i ha afegit que voldria trobar la seva primera feina aquest estiu i li agradaria treballar en el sector de l’hostaleria a Menorca durant tres setmanes aquest estiu, L’Aina vol estudiar dret o medicina.

Claudia Garcia ha manifestat que tampoc ha pensat massa en aquesta qüestió, però considera que hauria de preocupar-se’n perquè tard o d’hora s’haurà d’incorporar al món laboral. La Claudia no ha decidit encara què vol estudiar. Tant la Clàudia com l’Aina juguen a voleibol.

Pau Soler ha dit que tampoc ha pensat en aquesta qüestió i espera, igual que l’Oriol, que quan s’incorpori al món laboral la situació hagi canviat. En Pau voldria estudiar una doble titulació de matemàtiques-informàtica o enginyeria-aeronàutica i juga a waterpolo i ha afegit que no té previst buscar feina aquest estiu.

Xavier Corona considera que no és fàcil trobar feina i no descarta la possibilitat de, en el futur, treballar fora d’aquí, a Alemanya o Dubai. Vol ser cuiner i formar-se prèviament en una escola a Barcelona o a Calella. En Xavier ha explicat que aquest estiu buscarà feina i ha afegit que és difícil per als joves trobar-ne ja que sempre es demana experiència.

Aina Martínez recorda que els salaris són molt baixos. Oriol Fillat ha recordat que moltes famílies no poden viure amb el que guanyen. Pau Soler també ha incidit en que hi ha molts sous precaris.

Per escoltar de nou la tertúlia jove sencera clica aquí.