Els alumnes de 5è del Vaixell Burriac treballen les cooperatives escolars

VilaMarket i Tecnomarket són els noms de les dues cooperatives que els alumnes de cinquè de primària del Vaixell Burriac han dissenyat en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona. Al nostre municipi és una iniciativa molt arrelada en la qual també hi prenen la part la Presentació i l’Escola del Mar. Els nois i noies del Vaixell Burriac han preparat diferents productes que vendran el proper 17 de maig. Tots els beneficis aniran destinats a diferents projectes solidaris.

L’Alan, l’Abril, la Joanna, en Marc, en Santiago i l’Oriol són els representants d’un treball que els ocupa bona part del curs i que implica diferents assignatures. Les cooperatives han dissenyat, amb la implicació de els dues classes, diferents productes que vendran el proper dijous 17 de maig en el mercat setmanal de Vilassar de Mar.

Els alumnes de cinquè del vaixell Burriac ho han fet tot. Des del disseny a la publicitat en un projecte que toca totes les assignatures. Els beneficis van destinats a dues ONG. Accion contra el hambre i la Casa dels Xuklis que ofereix residència als familiars de nens amb càncer que no poden pagar-se un hotel.

“Cultura Emprenedora a l’Escola” promou entre l’alumnat de 5è de primària la creació de cooperatives escolars que simulen empreses reals, on tots i totes les alumnes han de debatre, decidir i participar en els diferents aspectes de creació d’una cooperativa: l’elaboració dels estatuts; la distribució de tasques i càrrecs i elecció d’una junta directiva; la creació d’una marca i logotip; l’elecció dels productes i realització d’estudis de mercat; la producció i finalment la venda en el mercat ambulant del dijous. La cooperativa centra l’activitat empresarial en la persona i no en el capital, es gestiona de manera democràtica i participativa i dóna part dels beneficis a projectes socials.