L’OMIC ha realitzat un any més cursos sobre consum per als alumnes d’infantil i primària

Som a punt d’acabar el curs 2017-2018. El Servei Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar (OMIC) ha dut a terme en aquest any lectiu, una temporada més, formació en temes de consum per als alumnes des de P5 fins a sisè de primària a les escoles de la nostra localitat, on ha realitzat cursos que han constat de poques sessions, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A l’espai “Parlant de tot” Oriol Contreras ha parlat sobre aquests cursos a la secció dedicada a consum. Els alumnes reben formació en diverses matèries.

Per exemple, el curs “La joguina no juga” que realitzen els alumnes de P5. En aquest curs s’instal•la a la classe hi ha una parada que simula ser una botiga que té a la venda joguines, i una de les joguines que els nens i nenes compren està trencada i han de reclamar a l’altra parada que s’instal•la en la mateixa classe, al costat, que simula ser l’oficina de l’OMIC. Es fa argumentar als nens i nenes perquè reclamen quan es dirigeixen a la parada de l’OMIC.

La majoria dels alumnes de P4 de les escoles realitzen el taller “Un forat al moneder” , que va més enllà de la reclamació, i forma els infants en la necessitat d’evitar les compres compulsives i distingir entre la compra necessària i la que no ho és. També es tracta el recicltatge dels productes que no es necessitin, i es posa sobre la taula qüestions relacionades amb l’ecologia i el medi ambient.

Per als alumnes de cinquè i sisè de primària es porta a terme el curs “De l’escola al mercat” , que tracta sobre compra en grans superfícies com poden ser mercats o centres comercials i el concepte de compra no només aplicat a productes, sinó a serveis.

I l’altre curs que es realitza és “Qui veu el meu perfil? Privacitat a Internet”, que el fan els alumnes de 6è. de l’escola Vaixell Burriac, on es tracten de qüestions que desconeixen els nens i nenes.

L’OMIC es troba situada al carrer Santa Eulàlia, 40 de Vilassar de Mar. El seu horari de visita és dilluns i dimecres de 5 a 2/4 de 7 de la tarda i dijous de 2/4 d’11 del matí a 12 del migdia. El seu email és omic219@vilassardemar.cat i el telèfon és el 93 754 05 00.