La palista maresmenca Gàlia Dvorak, a un pas de poder participar als Jocs Olímpics de Tòquio

La palista maresmenca Galia Dvorak és a un pas d’aconseguir el bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio. Acabada d’aterrar del Preolímpic Mundial disputat a Qatar, on es va quedar a les portes de la classificació, la mataronina té, ara, una altra opció en l’Europeu de l’abril que es disputarà a Portugal. Ella, que ja té tres jocs olímpics a les seves esquenes, confia en poder ser present en la que seria la seva quarta cita. Amb ella xerrarem de l’actualitat del tennis taula, de l’afectació de la pandèmia en una esportista d’elit i de l’auge que està vivint l’esport femení.

Filla de palistes professionals ucraïnesos, va aterrar a Mataró quan tenia 11 anys després d’haver viscut a Terrassa, Granada o Valladolid. Anar a parar al club de la capital del Maresme, un dels millors a nivell català, li va permetre destacar en el tennis taula

La Galia parla amb nosaltres acabada d’aterrar del Preolímpic Mundial de Qatar on s’ha quedat a les portes del passaport per a Tòquio.

Ara, però, té una nova oportunitat. El mes vinent, a Portugal. I és que ja porta tres Jocs  Olímpics a les seves esquenes: Pequin, Londres i Rio.

Recorda que va començar a jugar a la selecció absoluta espanyola des de molt jove  

Ser en uns Jocs Olímpics és la màxima satisfacció per a un esportista: no hi ha res que se li pugui comparar. És l’objectiu més gran.

Una experiència que ella ja ha pogut viure tres vegades. Ha explicat que és una experiència molt especial i màgica. És la festa de l’esport per antonomàsia.

Ara bé, destaca que en uns Jocs Olímpics es dóna una paradoxa. Esports habitualment minoritaris, com el seu, acaben ser rècords d’audiència, per uns dies, especialment, si hi ha una medalla en joc. Després, per desgràcia, els esports minoritaris tornen a l’oblit.

Dvorak ja porta més d’una vintena de PCRs fets. El darrer viatge, com dèiem, Qatar. Ha explicat que, no ha patit cap experiència negativa pel fet ser dona i esportista en un país islàmic. Destaca les diferències entre la població local i els estrangers i els esportistes que viuen al marge de la realitat. En la seva pròpia bombolla de cinc estrelles.

La palista maresmenca posa la vista enrere i recorda els mesos de confinament. Ella tenia pendent la classificació per a Tòquio. S’ho va prendre amb molta calma i sabent que ens jugàvem la salut de tots i totes. Entrenant a casa i sort, diu que la Federació li va brindar una bicicleta estàtica per poder seguir fent cardio al seu pis.

Dvorak celebra que l’esport femení estigui experimentant un auge social i mediàtic encara que, avisa, que encara queda molta feina per fer.

Seguirem, de ben a prop, la singladura de la palista maresmenca Galia Dvorak que busca el bitllet definitiu per als JJOO de Tòquio que s’han de disputar enguany si la pandèmia ho permet. Esperem celebrar-ho amb ella ben aviat. Ens acomiadem d’ella escoltant un fragment de la cançó de Dua Lipa que l’acompanya en aquest camí a Tòquio 2020.