La mostra de Maria Freser al Museu Monjo es prorroga fins al 25 d’agost

Amb motiu de la bona acollida de públic, l’exposició que commemora els 150 anys del naixement de la pintora vilassarenca Maria Freser, que inicialment finalitzava el 28 de juliol, es prorroga fins al 25 d’agost, però a l’agost només obrirà els caps de setmana. Aquest 2024 es compleixen 150 anys que va néixer Maria Ferrés i Puig (1874-1964), pintora, aquarel·lista i gravadora de Vilassar de Mar, que signava les seves obres com a Maria Freser. La mostra dona a conèixer la seva persona i la seva obra. A través d’una acurada selecció d’apunts, dibuixos, gravats i aquarel·les, l’exposició ofereix un viatge a l’època en què Maria Freser va viure.

L’exposició s’ha realitzat fonamentalment a partir dels materials dipositats al Museu de Vilassar de Mar, que preserva el conjunt més complet de l’obra de l’artista. L’any 1990 el seu fill, Anton Homs i Ferrés i els seus familiars, en va fer la donació, en un procés en què van tenir un paper fonamental Francisca i Ascensio Barba Viu, de Can Cènsio, Joan Ferrés i Damià Bas. Una segona donació es va fer al Museu de Valls en temes concrets relacionats amb aquesta localitat.

Situada al Museu Enric Monjo, molt a prop d’on va néixer, la mostra s’estructura en temàtiques. A manera d’introducció, presenta dues pintures florals i una obra de la filla de l’artista, Elvira Homs i Ferrés, el retrat de Teresa Viu Viu, i segueix amb un conjunt d’obres distribuïdes en els següents temes: Passió per la música i la dansa: crònica de la vida musicalLa gentla gent i el seu dia a dia; Bruixes i bruixots: s’obre un món de foscor i misteri; Escenes de la Guerra Civil: dietari d’una guerra; La platja: l’estiu a la platja de Vilassar de Mar; Celebracions festives: festes populars i religioses. La Setmana Santa; Des de Valls: les fires i la vida del camp.

Al web www.museuvilassardemar.cat es pot visitar la relació completa de les obres exposades i la bibliografia prèvia sobre l’artista.

Recordem l’horari de visites: fins al 31 de juliol, l’exposició es pot visitar, es pot veure de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h. Festius tancat. Del 3 al 25 d’agost: dissabtes, es podrà veure d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges, d’11 a 14

Notícies relacionades

Tornen amb força les Festes del Veral de l’Ocata
Ahir, última tertúlia política de la temporada
La gimnasta Tània Gener recorda Atenes 2004 mentre somia amb Los Angeles 2028
Millores a l’espai d’esbarjo per a gossos d’avda. Eduard Ferrés