La imatge ens defineix?

Tatuatges, pírcings, xandalls, vambes, canis, xonis… parlem, en definitiva, de la imatge. Volem saber si als nois i noies de 4rt d’ESO de Vilassar de Mar, en aquest cas alumnes de l’institut Pere Ribot, els preocupa la imatge. Com es vesteixen, si segueixen les modes i si la imatge que projectem pot ser un tret definitiu a l’hora de trobar, per exemple, una feina. Són en Biel, en Jordi, la Laura, la Ivette i l’Alba. Ells ens han acompanyat en la nostra Tertúlia Jove.

Posicionament d’entrada. La nostra imatge ens defineix, segons en Biel. De fet, és tan important per a ells, sembla, que un dels nostres convidats s’ha vestit expressament per venir als nostres estudis. És en Jordi. I les noies? La Laura reflexiona sobre com ens mostrem als altres. La Ivette assegura que, a vegades, que ens posem coses que no ens agraden pels altres. L’Alba, pragmàtica, aposta per la comoditat. El moment del drama. Arreglar-se i posar-se roba més incòmode en cas de compromisos. Compte amb els dinars familiars

Els proposem un exercici de sinceritat. En cas que fossin empresaris, contractarien un noi o una noia amb tatuatges? Sembla que, tot i respectar-ho, els tatuatges no són una prioritat ni una obsessió per a ells i elles. Conclusió final: avui, en general, hi ha una certa uniformitat a l’hora de vestir-se.

La Tertúlia Jove seguirà dijous vinent amb la participació dels alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Vilatzara.

Pots escoltar la tertúlia sencera aquí.