La Festa Major de Sant Joan respira ambient indià

Cartell Festa MajorInnovació i canvi són les consignes de la Festa Major de Vilassar de Mar que, del 21 al 25 de juny, es presenta plena de novetats. La principal, que els seus actes es vertebren al voltant d’una temàtica comuna: els indians. Dotar la Festa Major de Sant Joan d’identitat pròpia amb un fil conductor que, a més d’aglutinar tots els actes, recordi l’època dels indians i el llegat que van deixar a la vila. Aquest és l’objectiu de la festa, que enguany es presenta amb aires renovats. El programa d’actes de la Festa Major compta amb més d’una setantena d’activitats pensades perquè tothom —petits, joves i grans— les pugui gaudir. Al costat dels actes més tradicionals, com la trobada de gegants, la penjada de l’ase Innocenci, la rebuda del Pigat o la Lucía, l’arribada de la flama del Canigó o el castell de focs d’artifici, hi haurà propostes vinculades a la temàtica indiana materialitzades en visites guiades pel patrimoni, actuacions musicals, xerrades i una fira ambientada en l’època dels indians. Perquè l’ambient indià es reflecteixi també entre el públic, la Comissió de Festes posarà a la venda barrets (4 €) i samarretes (12 € adults i 10 € infants) commemoratives de la Festa Major. Es podran comprar a la parada que l’Ajuntament de Vilassar de Mar tindrà a la Fira d’indians, al carrer Sant Joan, el 22 i 23 de juny, d’11 a 14 h i de 18 a 20 h, fins a exhaurir existències.

El concert gratuït dels Catarres, divendres a la nit (00.30 h), per presentar el seu darrer treball Postals, serà un dels reclams per als joves, que també comptaran amb les actuacions emmarcades dins la Festa’l Burro, el dissabte (a partir de les 21 h), i les VIII Festes populars i reivindicatives, durant 4 dies. La música indiana també estarà representada amb diferents moments itinerants a la Fira d’indians, dissabte 22 de juny al matí, amb l’Aula de Música i el seu viatge per la música dels indians, i al vespre, a la plaça de l’Era, amb Unión Habanera, que inclourà degustació de rom cremat. El darrer dia de la Festa Major es farà la tradicional cantada d’havaneres a la platja de Palomares. Però el cartell musical de la Festa Major també tindrà altres protagonistes. La nit del dissabte 22 de juny (23.30 h) el veterà Llorenç Santamaria posarà la música al concert de Festa Major a la pista de l’escola Pérez Sala. Al mateix escenari, però durant la nit de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, repetirà Hotel Cochambre després de la bona acollida que va tenir l’any passat. I el dilluns 24 de juny, la Principal de la Bisbal farà doblet, primer a les 8 del vespre amb el concert de Festa Major i més tard, a les 23.30 h de la nit, amb el ball de Festa Major combinant el temes més actuals amb els clàssics de sempre.

L’Associació Fotogràfica Ateneu i l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitzen conjuntament, amb motiu de la Festa Major, un concurs de fotografia on es podrà presentar qualsevol imatge relacionada amb la Festa Major de Vilassar de Mar. El termini de lliurament de fotografies finalitzarà el 21 de juliol i hi haurà un primer premi de 250 €, un segon de 150 €, un tercer de 100 €, i un premi especial infantil, que consistirà en una càmera digital compacta. Les bases complertes del concurs es poden consultar al web www.vilassardemar.cat.

*El pdf amb el programa de la Festa Major de Sant Joan 2013, en format extens i reduït, també es pot consultar al web municipal www.vilassardemar.cat.