La Federació de Ràdios Locals de Catalunya, guardonada als Premis Nacionals de Comunicació d’enguany

El dijous 22 de desembre el Palau de la Generalitat va ser l’escenari de l’entrega dels Premis Nacionals de Comunicació 2011. A l’acte, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, es van reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana.Entre els guardonats d’enguany hi ha la Federació de Ràdios Locals de Catalunya  que alberga a més d’un centenar d’emissores del nostre país, en la categoria de proximitat. Vilassar Ràdio, l’emissora municipal de Vilassar de Mar, va ser-hi present ja que forma part de la junta directiva des que la Federació es va constituir l’any 1996.


El president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar als mitjans de comunicació que ajudin a la societat catalana “a fer un canvi de mentalitat i a crear actituds positives” perquè és el que realment “aconseguirà aixecar el país”. “En aquest moment, la vostra feina no és només fer preguntes incòmodes, sinó ser també part de la solució. I això vol dir ajudar a què hi hagi un canvi de mentalitat al nostre país”, va remarcar el cap de l’Executiu. “Estem en el mateix vaixell i hem d’intentar pilotar d’una manera que ens porti a tots a bon port”, els hi va demanar.

Manel Ramon, President de la Federació, va ressaltar, en el seu discurs, el paper fonamental de les ràdios de proximitat a Catalunya, autèntica referencia a l’estat espanyol. També va agrair el paper de la Junta directiva alhora d’organitzar cursos, congressos, programació de suport i gestionar la col•laboració amb les emissores locals de Catalunya.
Els guardonats d’enguany han estat:
Premi Nacional de Comunicació de Proximitat: Federació de Ràdios Locals de Catalunya.
Premi Nacional de Publicitat: José Ángel Abancéns
Premi Nacional de Telecomunicacions: Capitalitat del Mobile World Capital
Premi Nacional d’Internet: Dídac Lee
Premi Nacional de Premsa: La Vanguardia en català
Premi Nacional de Televisió: Polseres Vermelles
Premi Nacional de Radiodifusió: Manel Fuentes

Leave a Reply