La cantant vilassarenca Laia dels Vents està gravant el seu nou disc “Retorn a casa”.

La cantant vilassarenca Laia dels Vents està gravant el seu nou treball discogràfic, anomenat “Retorn a casa”, i ha obert un procés de micromecenatge, per a totes aquelles persones que vulguin donar-li un cop de mà amb les seves aportacions econòmiques en el procés de  publicació d’aquest nou disc.

Laia dels Vents va néixer fa 42 anys a Barcelona. Va viure des de petita a Vilassar de Mar. Actualment resideix al Montseny amb la seva filla Arrel d’11 anys. 

Als 16 anys va començar a tocar la guitarra i a compondre les seves pròpies cançons. Va aprendre el seus primers acords quan estudiava a l’institut amb  Pedro, un rocker de Premià de Mar. Des d’aleshores, la guitarra -ha dit- l’ acompanya a cantar-li a la Vida.

La Laia explica que sempre ha sentit la necessitat de comunicar i de compartir les seves composicions. Ha cantat en sales petites i grans, en ambients íntims i en festivals grans, en festes majors, bars musicals i en centres de ioga, acompanyada en algunes ocasions i en solitari en altres ocasions.

La seva discografia consta de sis àlbums, en alguns dels quals ha comptat amb col·laboracions d’altres músics. Quatre d’ells són gravats a Sudamèrica, on va viure amb la seva filla durant 7 anys.

El seu primer disc “Bellaflor” té temes inspirats en la ruta de circ social en la que va participar el 2006 per les zones més desfavorides de Colòmbia, amb l’associació “Circo de la Vida”, on va conviure amb la població desplaçada pel conflicte armat a la comunitat de Pau de San Josesito (San José de Apartadó) i altres barris on va estar en contacte i treballant amb associacions i organitzacions socials. Aquest disc està dedicat a la comunitat de Bellaflor (Ciudad Bolívar,Colòmbia).

En el segon disc, “Filles del vent”, apareix el tema de la cremada i persecució de les dones sàvies, “bruixes”, per reivindicar el poder en totes les dones i la saviesa i la connexió amb la natura i la seva medicina. L’objectiu era -ha dit-  fer recordar i fer viva la memòria de les dones sàvies de la muntanya, empoderades i lliures.

El tercer disc “Sanació” està gravat i gestat el 2014 a Epuyén, un poble a prop del Bolsón, a la Patagònia Argentina, on va viure durant 6 anys amb la seva filla Arrel, després de viatjar per Perú i Bolívia  quasi un any. El disc és resultat d’un tros del seu  viatge interior i està dedicat, segons ha explicat l’autora, a la sanació emocional de les relacions més profundes.

El quart disc,”Amèrica Llatina”,  editat  el 2016, narra les cançons nascudes a aquesta regió on, explica la Laia,  va experimentar “un despertar profund amb la mare Terra” que la va portar a una connexió més profunda amb ella mateixa.

El cinquè disc, “Pell de l’ànima”, és  també 2016  i està gravat a la Patagònia. Totes les cançons d’aquest álbum són nascudes al poble d’Epuyén.

El sisè, “Cultivando la Felicidad”, recull quatre mantres pel benestar i la felicitat de tots els essers humans  i és una ofrena al lloc on va viure els últims nou mesos d’aquesta estada a Sudamèrica abans de fer el salt de retorn a Vilassar de Mar.

Aquest  nou disc, que és el setè, “Retorn a casa”, és una proposta diferent a totes les altres, neix d’un desig de treballar musicalment més profundament cada cançó. En aquest disc s’està dedicant i centrant nomès al cant, menys en una cançó on també toco la guitarra.

La Laia ha explicat que està disfrutant molt amb aquest repte ja que és un estil diferent que li fa explorar nous racons del propi camí creatiu interior i créixer musicalment i ha mostrat el seu agraïment a les persones que l’estan ajudant en aquest procés de mecenatge a fer-ho possible.

Totes les peces de “Retorn a casa” són de composició pròpia. Pel que a les influències musicals, Laia dels Vents explica que té influències de la música que ha anat escoltant des de petita, i destaca, entre d’altres, Simon & Garfunkel, John Lennon, Beatles, Joan Báez i, especialmente, Lorena Mackey    

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar en aquest procés de crowdfunding per a la publicació d’aquest nou disc, amb les seves aportacions econòmiques, poden fer-ho des d’aquí