Junts Estimem VdM promet més mans i més recursos a Cultura

Vilassar Ràdio, fa aquests dies, una ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals.

La primera ronda se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.

Torn per a Laura Martínez Portell, alcaldable de Junts Estimem Vilassar de Mar.

Es presenta com a cap de llista per segona vegada consecutiva. Primera pregunta obligada que fem a tots els alcaldables. Qui és?

Ha explicat que és una vilassarenca que estima el nostre municipi. Té 52 anys, és mare de dos fills, i és advocada i mediadora.

Entrem en matèria. Com la resta de candidats, tractem primer la Cultura. Ha manifestat que Vilassar de Mar porta  molts anys sense una política cultural, amb l’Ateneu quatre anys tancat i el Museu de la Marina dotze anys tancat. Per contra, Martínez subratlla que al nostre municipi hi ha una enorme riquesa cultural i associativa i ha afegit que calen més mans, més recursos a cultura.

Ha subratllat que s’han de redissenyar els equipaments  i s’ha d’elaborar un projecte cultural, implicant a les entitats. Altres de les propostes que planteja són el disseny d’un equipament cultural de gran format, que pogués incloure una escola municipal d’arts escèniques (teatre, música i dansa) i la millora de l’Ateneu Vilassanès perquè sigui un espai polivalent on es pugui fer activitat cultural i cinema.

Altres propostes en matèria cultural són una Festa Major Petita amb cara i ulls, diu la candidata, potenciar els i les artistes locals, reobrir el Museu de la Marina, reformar l’Escola Nàutica i, sobretot, divulgar el ric patrimoni que hi ha al poble.

Saltem a l’Educació. Per a Martínez, fins ara, nens i nenes han estat només números. Ha subratllat que s’ha de construir una vila educadora que garanteixi l’equitat, la qualitat, d’igualtat d’oportunitats, vinculant tots els agents educatius. Ha explicat que un dels principals problemes a les escoles són les altes temperatures i que s’ha de posar solució a aquesta problemàtica aprofitant les instal·lacions de plaques solars que s’han de posar en els equipaments.

Sense oblidar altres propostes com promoure el primer Batxillerat Internacional del Maresme a Vilassar de Mar.

Entrem en un nou capítol, els Esports. Martínez  els llegeix, també, com a hàbit saludable de vida. Admet que a Vilassar de Mar hi ha molta, moltíssima gent que fa esport, però la corba baixa en la franja de l’adolescència

Algunes de propostes que planteja són la creació del Consell Esportiu Municipal, amb la participació de totes les entitats esportives, la construcció d’un nou equipament esportiu, que sigui adequat per a la pràctica  de la gimnàstica esportiva i per a les arts marcials, la construcció d’una pista esportiva al costat de la Bòbila i d’ un skate parc a la zona esportiva. També ha destacat que cal actualitzar les instal·lacions esportives.

Aposta per contemplar, com a zona esportiva, la platja i el Passeig Marítim adequant-los, per exemple, amb equipaments per gimnàstica o habilitant canals permanents d’entrada i sortida d’embarcacions de l’aigua.

En Joventut, ha manifestat que cal motivar els i les joves, des d’una mirada transversal. Destaca que un dels principals problemes del jovent és l’emancipació

Seguidament hem tractat sobre Serveis Socials. Ella el terme  Benestar Social. Bateria de propostes de Junts Estimem Vilassar: ampliar les ofertes de formació i activitats per a la gent gran,  ajudar els centres cívics arranjant els seus edificis, equipaments informàtics i megafonia adequats, facilitar l’accés als centres cívics posant-hi una parada d’autobús al davant, posar més bancs a la via pública i lavabos públics al passeig, la posada en funcionament d’un servei d’atenció i visita a les persones més grans de 85 anys que viuen soles, fer un centre de dia per a la gent gran…     Subratlla que al nostre poble hi ha molta gent que vol fer voluntariat i es tracta d’esperonar-los aquest sentit solidari.

Ha manifestat que cal continuar lluitant contra  les violències sexuals i cal continuar prestar atenció a la diversitat de gènere.

Una altra de les propostes és la construcció d’un tanatori on es puguin fer funerals civils.

Finalment, Sanitat. A ella li agrada denominar aquesta àrea com a Salut Pública. Control de plagues (coloms, rates i paneroles), seguretat alimentària, potenciar estils de vida saludables, continuar amb les polítiques de promoció de la salut i tenir especial cura de la salut emocional són algunes de les propostes que ha plantejat.

En la segona tanda, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.