Babord planteja la creació de la Regidoria de Feminisme

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals.

La primera ronda se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.

Torn per a l’Elena López, alcaldable de Babord.

Primera pregunta obligada. Qui és?

López debuta com a cap de llista en una escomesa electoral, malgrat que en els darrers comicis anava com a número 2. És llicenciada en dret i funcionària de la Generalitat de Catalunya des de fa 37 anys. Ha explicat que va entrar a treballar a la Generalitat com a auxiliar administrativa, quan encara estava estudiant, i després de diverses oposicions, ara ocupa un càrrec de comandament a la Presidència de la Generalitat. Fa 25 anys que viu al nostre poble, té dues filles que han crescut al nostre municipi, té un net de 3 anys, li agrada molt la lectura, anar al teatre i caminar per la muntanya.

Entrem en matèria. Cultura. A Babord creuen que és una de les àrees més abandonades en els darrers vuit anys, sigui per deixadesa, per la covid-19 o per la manca d’equipaments. López argumenta que la cultura ha de ser l’eix de tota la política municipal en tant que element cohesionador social. Un dels compromisos, portar la cultura a tots els racons de Vilassar de Mar. La seva proposta és tractar els carrers i places com a un equipament cultural més; “posar a to l’Ateneu Vilassanès”, que ara està en obres. És a dir, ha manifestat,  recuperar-lo, dotar-lo de l’equipament necessari per posar-lo en funcionament i que tingui una programació estable, variada i diversa; també ha explicat que, a la propera legislatura. S’haurà de plantejar el gran projecte d’un futur auditori multidisciplinar, a llarg termini, amb el consens de totes les forces polítiques i amb la participació de les entitats i ciutadania; també ha explicat que cal major suport a les entitats i recuperar el Consell Municipal de Cultura. Assegura, també, que la pròpia Regidoria de Cultura necessita reforç tant humà com material.

En Educació, des d’aquesta formació aposten pel model de vila educadora. Malgrat admetre que els ajuntaments no tenen massa competències en aquesta àrea, sí que en tenen en escoles bressols, escoles d’adults, extraescolars i educació en el lleure. I aquí, per a Babord, és on s’ha de fer incidència i on s’han de centrar al màxims els esforços.

En Esport, des de Babord  creuen que, pel que fa a l’Ajuntament, s’hauria de posar el focus en l’esport de base, l’esport educatiu, també com a element de cohesió social; altres propostes són la creació d’una escola municipal d’esports nàutics , l’ampliació i millora de les zones esportives al carrer. També s’haurà  d’entomar, ha dit, la finalització de la concessió de la piscina. En l’esport de carrer, s’ha d’oferir alternatives d’oci al jovent que no sigui l’oci de consum, per exemple, a través de l’esport.

Joventut: López promet, en matèria juvenil, donar el lloc que es mereixen els agrupaments escoltes de Vilassar de Mar. També creuen que seria una bona idea proposar activitats intergeneracionals..També ha manifestat que cal continuar apostant per Can Jorba.

En Serveis Socials, López no dubta en lloar la feina feta per aquesta regidoria en els darrers anys. Amb tot, aposta per donar-li un gir ja que considera que actualment funciona amb una mirada “purament assistencial”. També apunta que cal reforçar la feina del Servei d’Informació i Atenció a les Dones proporcionant-li més múscul. López subratlla que aquesta àrea fa una molt bona tasca. La creació d’una Regidoria de Feminisme també és una proposta de Babord.

El darrer bloc, d’aquesta primera tanda d’entrevistes, és per a la Salut. López recorda que, com passa en Educació, poques competències tenen els ajuntaments. Ara bé, dit això, es pot incidir en millorar la qualitat de vida de veïns i veïnes afavorint unes condicions de vida saludables de diversos àmbits i ha posat com a exemple l’augment de les rutes saludables, les quals -ha dit- s’han de mantenir i s’han de fer accessibles per a tothom. També ha explicat que s’han d’estendre les activitats esportives, que actualment l’Ajuntament organitza per als joves  i fer que també n’hi hagi per a persones que estan en altres etapes de la vida.

En la segona tanda, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.