El PSC destaca que la cultura és un eix fonamental en el seu programa

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals .La primera ronda se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.

Torn per a Isaac García-Oses, alcaldable del PSC.

Primera pregunta obligada que fem a tots els candidats i candidates a l’alcaldia.  Qui és?

Isaac García-Oses té 33 anys és doctor en Història i s’està formant, actualment, per ser professor de secundària de Geografia, Història i Història de l’Art. Sempre havia tingut el cuquet de la política ben endins ja que ho ha mamat des de petit. Ha explicat que va conèixer a la seva esposa a la Universitat i quan va néixer la seva filla, van venir a viure a Vilassar de Mar. Un cop instal·lat al nostre poble, es va adreçar al PSC, sigles amb les quals sempre hi havia tingut una especial afinitat

Sobre Cultura, García-Oses subratlla que és el quart pilar de l’estat del benestar. Per a la formació de la rosa, és una àrea que s’ha de mirar de manera transversal. Ha subratllat que es necessita teixir aliances amb totes les entitats i associacions. Altres propostes són la difusió del patrimoni i la història local, donar suport a la creació cultural, creació de sistema d’ajut que fomenti la feina dels joves creadors dotant-los d’espais adequats, l’establiment  d’un  pla cultural per al futur. Defensa que cal un auditori modern i polivalent, mol més gran que l’Ateneu. Ha afegit ,en relació a aquesta qüestió, que cal trobar el lloc adequat per a aquest auditori, el seu finançament i els consensos amb les altres forces polítiques. Altres aspectes claus són reobrir el Museu de la Marina, descentralitzar les festes i fer-les arribar a tots els barris i recuperar el Mar de Flors.

Segon argument. Ensenyament. García-Oses recorda que l’Ajuntament no té competències, però assegura García-Oses que els centres escolars i els i les professionals que hi treballen sempre els trobaran al seu costat. Es pregunta… què hi ha més enllà de l’educació? S’han de reformar els patis, que s’han de tornar més verds. També ha afegit que s’ha de poder disposar d’un tècnic o tècnica d’educació municipal, per a gestionar, coordinar i dinamitzar les iniciatives dels centres educatius. Un altre objectiu és que un dels dos instituts pugui tenir una línia de Batxillerat Artístic.

En Esport, preguntat sobre polítiques esportives, el líder del PSC recorda que és un altre element clau en l’Educació; ha subratllat que l’esport és un element d’integració social. Altres propostes és que hi hagi més ajudes econòmiques per als joves que vulguin fer una pràctica esportiva, de tal manera que cap jove hagi de renunciar a fer-la per motius econòmics. A més de l’esport inclusiu, una altra de les propostes és que cal treballar perquè hi hagi una planificació d’inversions als equipaments esportius i que hi hagi un projecte per descongestionar les instal·lacions esportives del municipi.

En Joventut: impulsar el talent dels i les joves de Vilassar de Mar, multiplicar l’oferta de Can Jorba, ampliant al cap de setmana, o acostar l’skate Park -ubicat, ara mateix, al polígon dels Garrofers- al centre de Vilassar de Mar són alguns dels eixos per al sector de la població més joves.

En aquesta primera ronda d’entrevistes, entra el capítol de Serveis Socials. Ha dit que cal dotar aquesta àrea dels recursos necessaris des d’un bon principi, millorar la coordinació dels Serveis Socials amb els agents socials, i la cooperació entre altres espais i amb el Consell Comarcal.

En l’àmbit de la Gent Gran, ha recordat que el PSC va proposar l’adhesió de la nostra localitat al Programa de Ciutats Amigables i ha assenyalat que són partidaris d’impulsar el programa “Radars”. Una altra proposta és impulsar la creació d’una residència pública al nostre municipi.

Pel que fa al darrer tema d’aquesta primera ronda de preguntes, García-Oses explica el programa per a la Salut del PSC. Recorda que l’Ajuntament no té competències, però considera que és una aresta que s’ha d’abordar de manera transversal. Ha subratllat que és molt important treballar de manera coordinada amb el CAP Doctor Masriera.

En la segona tanda, que escoltaràs en breu, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.