Jovent Republicà i ERC et conviden a veure el documental Las Kellys

La Sala Mossèn Galbany es convertirà, aquest dijous, en l’escenari per visionar el documental Les Kellys realitzat la periodista Georgina Cisquella. A partir de les set del vespre es projectarà i, acte seguit, s’obrirà un debat al voltant de la situació laboral i personal d’aquestes cambreres de pis amb drets retallats. És un acte organitzat per Jovent Republicà i ERC de Vilassar de Mar.

El documental, conegut popularment com Les Kellys, porta per nom Hotel Explotación. Parla dels milers de dones, al voltant d’unes 200.000, que malviuen netejant habitacions d’hotels.  El treball de Georgina Cisquella denuncia que aquestes cambreres són, a més, invisibles en el sector de la hostaleria. Arran de l’estrena de Les Kellys, moltes es van organitzar, per reivindicar els seus drets i per fer front als baixos sous que cobren i a l’externalització de la feina que fan i que ha provocat que moltes es quedessin exposades a l’acomiadament quan agafen una baixa.

La projecció del documental s’emmarca, també, en el munt d’actes que es fan a Vilassar de Mar al voltant del Dia de la Dona que es commemora aquest diumenge.