Joan Roca anuncia que no serà cap de llista en les eleccions del proper 26-M

Enllestides les entrevistes personalitzades amb l’oposició, el portaveu de Gent x Vilassar de Mar, Joan Roca, és el primer convidat del govern municipal que repassa tant el futur més immediat com el passat més recent de la legislatura actual. Roca, home bregat a les crítiques, que es mou com ningú en l’u contra u i que es confessa un enamorat de Vilassar de Mar, assegura que no es presentarà a les eleccions de l’any vinent com a cap de llista de cap formació. Una decisió, assegura, irrevocable.

Conscient que les properes eleccions ens deixaran, segurament, un panorama municipal molt fragmentat, Roca, que ja suma 18 anys a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, confessa que seguirà dalt del cavall. “Estimo Vilassar de Mar”, declara. Joan Roca ha estat, i és (com a mínim fins el proper mes de maig),  portaveu de Gent x Vilassar de Mar. Una formació nova que va sorgir fa quatre anys. Confien en tornar a tenir regidors ja que els avala, diu, “l’experiència i la bona feina feta”.

Posats a imaginar un escenari de política ficció el 27 de maig de 2019, s’albira que reeditar l’actual pacte de Govern amb ERC podria ser una opció més que probable. Roca assegura que ells, en tant que transversals, són oberts a tothom. Valoraran els programes electorals a l’hora d’estudiar possibles pactes. Amb qui sembla que serà complicada una entesa és amb Babord. Roca assegura tenir bona relació personal amb els membres d’aquesta formació i confessa no entendre l’animadversió, diu, que Babord té vers ell.

Abans d’aquest escenari, però, cal culminar el que queda legislatura. Roca està preparat per rebre crítiques, però també destaca projectes que li fan il.lusió. I és que per les seves funcions en el Govern, el portaveu de Gent x Vilassar de Mar, sap que un dels temes polèmics és la neteja al nostre municipi. Admet que tot és millorable, però recalca que, avui, tothom va amb un mòbil a la mà i s’espera que la reacció del consistori sigui immediata. “En qüestió, sovint, de minuts”, diu. Ara bé, el que li sap greu a Joan Roca és que diguin que Vilassar està més brut que abans. Ho argumenta recordant que “es treballa amb les mateixes empreses que fa 11 anys i, a més, ampliades”.

Ara, la seva formació treballa de valent per començar a pensar quina llista electoral presentaran de cara als propers comicis.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.