Intayllú celebra el seu 30è. aniversari aquest dissabte

L’Agrupament Escolta Intayllú celebra el seu 30è. aniversari i organitza un bon grapat d’activitats dissabte 20 de gener a la plaça del Círcol. Es començarà amb un dinar a 2/4 de 2 de la tarda,  que consistirà en una arrosada de verdures.  A les 3 de la tarda hi haurà activitats i tallers, a les 5 xocolatada, a les 6 karaoke, a les 8 botifarrada (hi haurà opció vegana)  a les 9 bingo musical, a les 10 música a càrrec d’un punxa disc i a les 12 de la mitjanit, actuació de DJ Uri Orante i DJ Bichito.  

L’Agrupament Escolta Intayllú es va formar l’any 1993 a Vilassar de Mar com una associació laica de l’escoltisme català, que té com a principis ideològics la laïcitat, la coeducació, la participació social, la solidaritat i la democràcia.

Jana Dalmases, secretària de l’agrupament, ha explicat que “Intayllú” és una paraula de l’idioma inca, dels indígenes d’Amèrica del Sud, el quítxua, que significa “l’alegria del poble” i ha afegit que les persones que van fundar l’associació van escollir aquesta paraula ja que es veien representades amb un nom diferent i arrelat a la muntanya i als infants.

Intayllú té per objectius educar en el lleure, transmetre valors i esperit crític.

Dalmases ha fet un balanç molt positiu d’aquestes tres dècades i ha afegit que en aquests trenta anys el cau Intayllú s’ha transformat molt i que l’esperit segueix igual. Ha recordat que un munt d’infants i joves han participat de les activitats d’Intayllú i que s’han endut records i vivències úniques que no haguessin estat possibles sense el cau.  

Ha subratllat que els nois i noies que han passat pel cau han tingut l’experiència d’una educació en el lleure en àmbits que no se solen tractar tant a l’escola com a casa.

Des de l’agrupament valoren molt satisfactòriament la història del cau i es queden amb tots els records i anècdotes que han viscut ja sigui com a infants com a caps.

Actualment formen part de l’equip d’Intayllú 13 monitors i monitores. Aquesta temporada estan participant a les activitats que organitzen un total de 25 noies i 19 nois.       

Durant el curs fan diverses activitats i sortides, tant conjuntes com per unitats. Algunes sortides clau que realitzen any rere any són les següents: a principis de cada curs, pugen tots a Sant Mateu, on fan el pas de branca, es coneixen a les noves unitats i els monitors i monitors de cada una. Al febrer, hi ha una sortida per passar un cap de setmana a una casa de colònies prop de La Molina, on es fan jocs i activitats a la neu.

També realitzen campaments per Setmana Santa i a l’estiu.

Cada grup de caps fa una anàlisi de la seva unitat per detectar necessitats i interessos, i a partir d’aquí es plantegen els objectius pedagògics a treballar durant el curs. Per exemple, l’any passat el grup de grans va treballar l’habitatge i per campaments de Setmana Santa van anar a Errekaleor, un barri autogestionat de Vitoria.