Informatiu coronavirus 22-05-2020

Aquest divendres  22 de maig , a l’informatiu, dedicat al coronavirus hem centrat la nostra atenció en aquestes qüestions:

-hem donat compte de les darreres mesures preses contra el coronavirus al nostre poble

els alcaldes i alcaldesses del Maresme s’han reunit aquest passat dijous al matí telemàticament amb el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, per intercanviar informació sobre les mesures de desescalada del COVID-19 al territori. N’hem parlat amb l’alcalde, Damià del Clot

-hem connectat amb l’inspector en cap de la Policia Local, Lluís López

-hem continuat parlant del retorn a les escoles i hem parlat amb la directora de l’escola Vaixell Burriac, Anna Robusté

-L’associació Terra Verda de Mataró i la plataforma ciutadana Residus Zero han demanat en un comunicat de premsa que no es cremin més residus sanitaris ni en incineradores ni en fàbriques de ciment i han sol·licitat que amb la disminució de la pandèmia del coronavirus es derivi la crema d’aquests residus sanitaris a sistemes de tractament d’autoclau/esterilització i que es prioritzin els EPIs reutilitzables. A aquesta petició s’han sumat altres entitats, entre les quals es troba, Preservem El Maresme

-“ Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida!” Aquest és el lema de la XXI Setmana Sense Fum que se celebra del 25 al 31 de maig. El Consorci Sanitari del Maresme participa, un any més, en aquesta campanya amb l’objectiu de continuar sensibilitzant la població. El Consorci explica que , donada la situació actual per la pandèmia per la Covid-19, no podran fer activitats presencials, però ha convidat a la ciutadania a participar en una enquesta poblacional a la seva pàgina web per conèixer el consum i l’opinió sobre tabaquisme.

-ens ha visitat Álvaro Maurín, col·laborador de Vilassar Ràdio que aquesta temporada s’ha incorporat a l’espai “La Pròrroga” per a explicar-nos com porta el confinament.


-hem tingut la nostra secció dedicada a la recomanació de cinema i sèries de televisió a càrrec de l’actriu menorquina Azahara Moyano, conductora de “Super cine exin”

-hem acabat amb l’actualitat comarcal i amb la predicció del temps