Reunió sobre les mesures de desescalada amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme

Els alcaldes i alcaldesses del Maresme s’han reunit aquest passat dijous 21 de maig al matí telemàticament amb el delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, per intercanviar informació sobre les mesures de desescalada del COVID-19 al territori. Durant la sessió, s’han repassat les dades epidemiològiques de la comarca, on alguns municipis es troben a la fase 1 i d’altres a la fase 0 avançada. 

El delegat ha explicat que la incidència de l’epidèmia segueix disminuint en el territori i que la Generalitat ha proposat que, a partir de dilluns 25 de maig, els municipis adscrits a la Regió Metropolitana Nord passin a la fase 1. Coincidirien així amb els municipis de l’Alt Maresme, que estan adscrits a la Regió Sanitària de  Girona i que ja van canviar de fase dilluns passat.

Juli Fernàndez ha remarcat que “tot fa pensar que seguim pel bon camí, malgrat que no ens podem relaxar perquè el risc de rebrot encara és molt present” i ha afegit que “ara hem d’estar més coordinats que mai, i és molt positiu que la relació amb els ajuntaments sigui fluïda i intensa per seguir avançant de forma segura en la desescalada”.

Els alcaldes i alcaldesses han plantejat qüestions pràctiques sobre la gestió del desconfinament en l’àmbit del comerç, de l’espai públic, de la mobilitat o sobre l’obertura de centres escolars.

L’alcalde de Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, ha fet a Vilassar Ràdio un balanç molt positiu d’aquesta reunió, ha destacat que va servir per conèixer de primera mà els criteris subjacents a les dues velocitats que marquen la desescalada a la nostra comarca i que van ser informats de les indicacions que s’aniran aplicant, per part de la Generalitat en coordinació amb els consistoris, en el procés que ha de portar pròximament, quan la situació ho permeti, cap al desconfinament i la tornada a la vida pública. Del Clot ha subratllat que  els criteris estan basats en la salut i la seguretat de les persones.  

Del Clot ha afegit que “hem agraït i alhora reivindicat l’acompanyament de la Generalitat en el procés de readaptació d’escenaris de la vida pública i la reunificació de criteris que han de presidir el desconfinament”

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha confirmat que fa 14 dies la incidència a la comarca del Maresme era de 25 casos per 100.000 habitants i que en els últims 7 dies ha baixat a 10. També ha destacat l’important paper de l’Atenció Primària en la detecció dels casos i seguiment dels contactes.

Per la seva banda, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha destacat els principals canals de comunicació a disposició de la ciutadania i dels ajuntaments, a través del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) i de les preguntes freqüents sobre les mesures de desconfinament.