Parkinson Maresme realitza activitats on-line en aquest temps de confinament

Des de Vilassar Ràdio hem centrat la nostra atenció com estan vivint el confinament les persones que tenen parkinson, ja que es tracta d’una situació especialment dura per a aquest col·lectiu.

El vilassarenc Marià Pradell, persona afectada per aquesta malaltia és el president de l’associació Parkinson Maresme. Ha explicat que aquesta situació està sent molt dura per a ell.

El confinament ens ha deixat sense poder sortir ni trobar-nos amb familiars i amics que no són de Vilassar de Mar, i això ha estat i està essent molt dur”. Marià Pradell, a l’informatiu de les 13h

En Marià com la inmensa majoria de la ciutadania de tot el nostre poble, ha respectat en tot moment les directrius marcades per les autoritats de sortir de casa  el mínim imprescindible, per raons justificades.

També ha explicat que amb les mesures de progressiva desescalada del desconfinament, personalment, ara per ara, li fa una mica de por sortir al carrer, ja que algunes persones no respecten les mesures de seguretat. En Marià ha subratllat que hem de ser positius davant d’aquesta situació.

“No hay mal que cien años dure. Hi ha indicis que s’està treballant molt a la recerca d’una vacuna i d’un remei contra el coronavirus i crec que aviat el trobaran”, Marià Pradell a l’informatiu de les 13h

En Marià ens ha explicat que entre les activitats que Parkinson Maresme va haver de suspendre quan es va decretar l’estat d’alarma, hi havia un concert solidari a la Sala d’Argentona, una xerrada a Can Palauet a càrrec d’un neuròleg i la instal·lació d’una parada informativa a Mataró amb motiu del Dia Internacional del Parkinson.

L’associació està realitzant activitats on line com logopèdia i faran exercicis de fisioteràpia amb videos penjats a Youtube. El blog de l’associació és parkinsonmaresme.com

(A la fotografia que encapçala aquesta notícia, realitzada abans de l’estat d’alarma, a l’esquerra, Marià Pradell, i al costat, Jaume Cabot, director de Vilassar Ràdio, durant una entrevista a l’espai “Parlant de tot”)