Festes del Barato 2015

Festes del Barato 2015Del dijous 30 de juliol al diumenge 2 d’agost se celebren les festes del barri del Barato de Vilassar de Mar. Els actes començaran aquest dijous amb el tradicional xupinasso a les 10 de la nit des del balcó de la Cooperativa i seguidament es farà una ballada de sardanes amb l’actuació de la Cobla Marinada, organitzada conjuntament amb Amics de la Sardana. L’endemà, divendres, a la plaça Vicenç Martí hi haurà animació infantil a càrrec de la companyia Tres per Res i més tard xocolatada per tothom a les 7 del vespre.

Una hora més tard, al carrer Jeroni Marsal, els Mansuets de Foc ensenyaran als més menuts a ser un diable. A dos quarts de 10 de la nit, a la mateixa plaça, Nit de saltitxes, amb entrepans de saltitxes al preu d’un euro, els tiquets estaran a la venda al Bar de les festes. Més tard, a 2/4 d’11 de la nit, hi haurà el correfoc amb els Mansuets de Foc que sortirà des del carrer Lluís Jover i passarà per Riera d’en Cintet, carrer Mestral fins al final de la plaça Josep Tarradellas, i en acabar, tornada amb els timbalers del Maresme a la plaça Vicenç Martí, on a 2/4 d’11 de la nit el grup El Nord Versions Tour interpretarà grans èxits del rock i el pop català. La nit finalitzarà amb música de tots els temps a càrrec d’una disco mòbil.

Pel que fa al cap de setmana, els actes de dissabte començaran amb un parc infantil amb inflables aquàtics per a tota la mainada a la plaça Carles Trias d’11 del matí a 2 de la tarda. Hores més tard al carrer Jeroni Marsal arribarà el sopar de germanor a 2/4 de 10 del vespre i seguidament  a les 11 gran ball amb l’Orquestra Matinada. Per cloure la nit de dissabte, música de tots els temps amb disco mòbil. Diumenge 2, a la plaça Carles Trias, a les 10 del matí, xeringada i remullada. Al Centre Cívic Lluís Jover es realitzarà la sisena trobada d’intercanvi de plaques de cava de 10 del matí a 1 del migdia. La cercavila amb les figures de l’AVAL s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia des de la Cooperativa i s’acabarà a la plaça Carles Trias, on a partir del migdia hi haurà el concurs d’all i oli. Per participar-hi cal portar morter i mà de morter.

La monumental paella d’arròs es realitzarà a la mateixa plaça des de la 1 de la tarda. A les 10 la plaça Vicenç Martí havaneres amb el grup Serra de Marina i per acabar fi de festa amb akelarre, espectacle pirotècnic amb els Mansuets de Foc. Cal destacar que les festes inclouran, per una part, la mostra “Joguines antigues i miniatures” , que es podrà veure al cafè de la Cooperativa L’Obrera divendres de 6 a 9 i el cap de setmana d’11 a 1 i de 6 a 8 del vespre, i per altra part, el sorteig amb tres premis que es farà diumenge abans de les havaneres. Els números per al sorteig són a la venda al Bar de Festes. Organitza Comissió de Festes del Barato-La Serenata amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar