Esport i cultura per arrencar la Festa Major

Aquest cap de setmana, i amb la Festa Major traient el nas, hi ha un munt d’activitats esportives i culturals a Vilassar de Mar. Des de curses infantils, a natació passant per aikido a gimnàstica. En la vessant més musical, al marge dels concerts programats dins de La Rierada, la Festa Major Alternativa de Vilassar de Mar que ja n’hem parlat abastament en aquesta casa, i de la cita del VidMar Festival, que serà aquest dissabte a Can Bisa, el nostre municipi està farcit de propostes. Agafeu paper i bolígraf que els repassarem.

Esports per a tots els paladars

 • Dissabte, des de les 9 del matí a les14 del migdia, 13ena Marató Vilassar d’Aikido al Pavelló Municipal Paco Martín.
 • El mateix dia, a partir de les 10 del matí i fins a les 13:30 del migdia, el Piri (el Centre Excursionista de Vilassar de Mar) celebra la seva Festa de la Natació. Serà a la platja de l’Astillero (sota el xiringuito Oblikue). La proposta, oberta a tothom, és nedar en aigües obertes acompanyats per monitors experts en grups d’entre sis i vuit persones.
 • També dissabte al matí, a la Bóblia, se celebra de 9 a 13 el campionat infantil i junior de Taekwondo.
 • Ja serà per la tarda quan els veterans de la Unió Esportiva, al Xevi Ramon, disputaran el XII Torneig Josep Cabot Roig.
 • Serà a les 21:00 de la nit, quan al Pavelló Paco Martín se celebrarà el Festival de Gimnàstica Artística a càrrec l’Associació Gimnàstica Artisitca de Vilassar de Mar que, a més, estan d’enhorabona perquè estan celebrant els seus primers 30 anys de vida.
 • Diumenge arriba el torn, ja n’hem parlat abastament en aquesta casa, es disputa davant de l’escola Vaixell Burriac la 19 edició del Memorial David Cruces Pizarro. Curses infantils per a nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i 11 anys.
 • I diumenge per la tarda, i un altre cop al Pavelló Paco Martin i a les 18:00 de la tarda, Exhibició de final de curs de Judo dels alumnes del Dojo Ateneu .
 • Aquest cap de setmana tan intens esportivament parlant, de 19:00 a 21:00 del vespre, festival de Patinatge per celebrar el 20è aniversari de l’entitat Club Patinatge Artístic de Vilassar de Mar amb la participació de diferents clubs convidats. Serà, també, al pavelló Paco Martin.

Activitats culturals

 • Divendres, a les 20:00 del vespre, Concert de Festa Major amb la Societat Coral l’Amarant i la Coral Englantina.  Serà a lAteneu Vilassanès. La Coral Englantina ofereix el tradicional Concert de Festa Major, amb la intervenció de la Societat Coral l’Amarant, de Bigues, fundada el 1984 i dirigida pel mestre Ariel Serras.
 • Dues hores deprés, a les 22:00 de la nit però a la plaça Picasso, Liceu a la Fresca amb la projecció a la fresca de l’òpera de Giacomo Puccini Manon Lescaut, estrenada a Torí l’any 1893. Després de la bona acollida d’aquesta proposta de l’any passat, enguany torna la col.laboració exitosa amb el Gran Teatre del Liceu.
 • Diumenge, a partir de les 17:00 de la tarda al Casal de Curació i Casa Pairal, es farà la Ballada de Sardanes amb la Cobla 1 d’octubre que, abans es deia, Iluro. Dirigida per Jaume Call, oferirà mitja ballada de sardanes al Casal i mitja més a la Casa pairal. Organitzen, com sempre, els Amics de la Sardana.
 • I ja per acabar el diumenge, a les 18:30t del vespre, Concert d’orgue a l’Església Parroquial de Vilassar de Mar. Òscar García lopez, organista de la Catedral de Barcelona ens oferirà un recital amb les millors Obres del Barroc.