Torna la Rierada: taronja, verd, blau i… també lila

Per quart any consecutiu, Vilassar de Mar es torna a vestir de blau, taronja i verd. I és que arriba una nova edició de La Rierada, Festa Major alternativa, que arrenca aquest dijous i que clourà el mateix dia de Sant Joan. Uns actes que donen el tret de sortida al programa oficial.

Un munt d’activitats, tradicionals i innovadores, que pretenen fomentar un ambient de rivalitat sa i no competitiu entre els tres sectors del poble que es guarneixen amb els colors d’oficis antics del nostre municipi: pescadors-contrabandistes, blau, gent pagesa, verd, i mestres d’aixa, taronja. La Rierada es consolida any rere any, com explica en Sergi Gubau, un dels organitzadors de l’esdeveniment. Des la Rierada parlen, amb satisfacció, de la “gran resposta” de vilassarencs i vilassarenques al llarg de les tres edicions.

A partir d’aquest dijous ja es poden començar a posar color a carrers i balcons. Una setmana després, el jurat passarà revista a la creació dels vilassarencs i vilassarenques per donar els premis als millor guarnits. Per a la Rierada d’aquest 2018 s’ha dissenyat, insistim, un reguitzell d’actuacions. Arrencarà divendres amb la Crida a la Rierada que es farà des d’un balcó a la confluència dels carrers de Sant Joan i Anselm Clavé. Dissabte destaca el navegacompuguis. Una proposta innovadora i divertida ben remullada. A partir de les 12 del migdia a la platja de Palomares. Aquest mateix dia, i després de l’Akelarre, concert de combos a les nou de la nit a la plaça de l’Ajuntament amb alumnes de l’aula de música i la participació de Sinergia, The Sample Corp i de Pablo Hasel, raper lleidatà encausat per injuries a la Corona. Finalment, podrà ser a Vilassar de Mar com anticipa Gubau

Punts i camins liles

Al marge dels tres colors clàssics de La Rierada, i tal com ja va passar l’any passat, el lila guanya força. Hi ha una especial sensibilització vers les agressions sexistes. De fet, s’instal.laran uns punts liles, per denunciar agressions, i una ruta lila que les diferents associacions de dones de Vilassar de Mar consideren segures.

Un munt d’activitats, doncs, en el marc de la Rierada 2018. I per a totes les edats. Des de xerrades a concerts passant per gincames i concursos. Per a comprar samarretes, mocadors o merchandisng de la Rierada ens podem adreçar als comerços autoritzats. Els organitzadors també posaran paredetes perquè recorden que són una festa autogestionada i animen a la compra de productes oficials.