Entrevista a Quico Zamora. PSC

“Sense línies vermelles i apostant per un nou govern format amb els cinc partits polítics amb representació a l’Ajuntament”. Aquesta és la recepta que ha proposat  aquest dimecres 3 de febrer, a l’espai “Parlant de totQuico Zamora, el líder i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, per desllorigar l’actual situació política al nostre consistori, que és molt delicada amb una moció de censura que plana sobre l’alcalde Damià del Clot i amb els pressupostos, per aquest any, tombats. Zamora recorda que el PSC és un partit municipalista amb tota la autonomia per part de la cúpula del PSC per fer i desfer en política municipal.

El líder del PSC a Vilassar de Mar creu que s’ha arribat a l’actual situació política al nostre consistori perquè, segons ell, el govern (ERC-Gent per Vilassar de Mar)  ha fet una gestió ineficaç. La qualifica de fracàs i recorda que, amb 9 regidors, tenien un ampli marge de maniobra per cercar acorda amb els altres grups

Zamora ha explicat que, al seu entendre, els pressupostos s’han tirat enrere perquè estan malpensats i són ineficients per a un poble com Vilassar de Mar. Ha afegit que els pressupostos són “improvisats i fets a corre -cuita” i ha subratllat que venim d’una etapa en què hi havia pressupostos prorrogats.

 Ha explicat que el pressupost plantejava “un increment de la despesa corrent de més de dos milions d’euros, un 10% del pressupost i entenen que “la despesa corrent ve per quedar-se, no la podrem després rebaixar”. Ha explicat que troben a faltar una memòria justificativa d’aquest increment de la despesa.

El líder de la formació socialista recorda que “s’incrementa l’endeutament del municipi d’una manera bàrbara”, ha dit. Per a ell, és irresponsable i no té cap mena de sentit arribar a un endeutament de 7 milions d’euros. El PSC vol saber quina projecció hi ha a un o dos anys vista per poder finançar aquest endeutament.

De cara a les possibles solucions, Zamora ha revelat que el PSC ja ha tingut contactes preliminars amb Junts per Catalunya (que, segons el seu parer haurien de portar la iniciativa) i Ciutadans. No han entrat, encara, en el fons de la qüestió. La proposta de Zamora és valenta: un pentapartit al govern. És a dir, una entesa entre tots els grups i sense ningú a l’oposició.

 I és que assegura que el PSC no té cap mena de línia vermella pel que fa a pactar en qüestions municipalistes. Fins i tot, amb carteres per a ERC. Ha recordat que el PSC va governar fa anys amb ERC al nostre poble.

Zamora espera que hi hagi entesa. És el moment, diu, que tots els partits proposin un nou candidat o candidata a l’alcaldia. “Si no ens posem d’acord”-  remarca- “podrem parlar de fracàs de l’oposició”.

El líder del PSC de Vilassar de Mar ha volgut recordar que la cúpula del seu partit els dona plena autonomia en qüestions municipalistes. És el moment, segons ell, de posar-se a treballar perquè considera que “hi ha molts temes endarrerits”.