L’Oficina de Correus amplia el seu horari amb motiu de les eleccions al Parlament

Des de l’Oficina de Correus del nostre poble, ubicada al carrer Santiago Rusiñol número 81, han comunicat a Vilassar Ràdio que han ampliat fins el divendres 12 de febrer l’horari d’atenció al públic amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.

Des de Correus de Vilassar de Mar ens han informat que l’oficina està oberta de dilluns a divendres de 8 a 14’45 i de dilluns a dijous de 16’30 a 19’30h. Dissabtes l’oficina està tancada.  

Per reduir la presència de votants als col·legis electorals a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, el govern català proposa a la ciutadania que, més que mai, exerceixi el seu dret a vot per correu. Enguany, tot el tràmit es pot fer sense sortir de casa, a través del web de Correus, en aquest enllaç. Les seves oficines també atendran les sol·licituds.

Pot votar per correu tot l’electorat, sempre que ho faci mitjançant els mecanismes establerts i dins del període concedit per fer-ho.

El vot per correu es pot demanar fins a les 14h del 5 de febrer, donat que les eleccions estan previstes per al 14 de febrer, a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es pronunciï sobre la data definitiva.

Un cop feta la sol·licitud, es podrà votar fins a les 14h del divendres 12 de febrer, dos dies abans de la jornada electoral.

Sense sortir de casa, a través del web de Correus. Es necessita, però, el certificat digital idCAT, el DNI electrònic o altres certificats electrònics de l’administració. Tingueu en compte que aquests certificats sovint requereixen una validació presencial, que, actualment, s’està fent amb cita prèvia en el cas de l’idCAT.

També es pot demanar presencialment a les oficines de Correus.

En relació a com emetre el vot per correu, si s’ha demanat telemàticament, i un cop rebuda la documentació electoral, es pot lliurar al mateix funcionari de Correus, que actuarà com a custodi del vot.

També es pot fer des d’una oficina de Correus (s’hagi demanat de manera telemàtica o presencial) amb correu certificat i dins del límit establert (les 14h del 12 de febrer).

Les persones que hagin demanat el vot per correu presencialment, hauran de rebre la documentació (paperetes i sobre) per correu certificat no més tard del 8 de febrer. També podran votar i entregar el vot al funcionari de Correus en el mateix moment. 

 No es pot vot presencialment si s’ha demanat el vot per correu. Un cop demanat el vot correu, aquesta és l’única opció per a poder votar. Els vots emesos per correu s’entregaran a cada mesa electoral durant la jornada electoral.