Entrevista a Yabel Pérez. Babord

Yabel Pérez, en representació de Babord, ha estat el nostre convidat d’aquest dijous 4 de febrer al “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio. Aquests dies estem fent una ronda d’entrevistes amb els diferents portaveus amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per tal que ens facin una valoració de l’actual situació política al nostre consistori.

Sobre l’horitzó plana una moció de censura a l’alcalde Damià del Clot i la no aprovació dels pressupostos per enguany. Yabel Pérez assegura que, des de Babord, tenen molt clar que al nostre municipi s’han d’aplicar les polítiques transformadores que ells i elles defensen i que posen sobre la taula de reunions: 20 propostes cabdals. Aquestes són les seves línies vermelles per a la negociació amb govern i l’oposició. Ara, per ara, estan distants. Tant amb uns com amb els altres.

 Yabel Pérez creu que s’ha arribat a la situació política actual no de cop, sinó producte del tarannà dels darrers anys. Lamenten el bloqueig actual i assegura que la voluntat de Babord és la de desencallar la situació

Des d’aquesta formació recorden que ells no han tingut complexes per oferir pactes al govern actual, però aixeca acta i, segons ell, alguns dels quals no s’han complert amb suficiència i han recordat que al 2018 van pactar 44 accions concretes, de les quals 25 estan per realitzar.    

Des de Babord lamenten que el govern no tingui, encara avui, línies clares d’acció ni polítiques veritablement transformadores. Pérez ha dit que no hi un pla d’acció 2019-2023

En aquest sentit, Pérez posa com a exemples, la compra del local de La Caixa, un cost de mig milió d’euros per oferir atenció ciutadana quan pensen que es podria haver reconvertit qualsevol altre local municipal que estigués en desús o el contracte de la brossa.

Ha dit que l’Ajuntament no té contracte de la brossa en vigor i que d’empresa de recollida de la brossa està prestant el servei  “a precari” i ha qualificat aquesta situació d’inseguretat jurídica.

Remarca les 20 accions treballades que Babord portarà a les meses de negociació amb la resta de partits i amb el govern. És un resum condensat del seu programa.

Babord és un partit assembleari que recull moltes sensibilitats internes. Gent de la Cup, corrents de Comuns. Per a Pérez això els dona força. El poble és divers, subratlla. Ha destacat que les directrius amb una mateixa línia programàtica són bastant clares.

Per al portaveu de Babord, ells i elles són un col·lectiu fort i cohesionat en els grans eixos, i ha afegit que tenen una participació i motivació molt gran.

Admet, però, que ara per ara la distància amb el govern i amb la resta de formacions polítiques de l’oposició és gran i per això, ha dit, per centrar el debat  han marcat línies concretes

Al marge del primers contactes amb Junts per Catalunya i PSC, Pérez explica que també han parlat amb el govern. S’han adonat, diu, que amb la via de unilateralitat no s’arriba enlloc.

Després de Ciutadans, PSC i Babord, aquest divendres arriba el torn de Junts per Catalunya.

Babord creu que reconstruir la confiança en el govern serà un procés lent i ha subratllat sempre han estat amb la mà oberta i la voluntat de poder construir però que ara la distància amb el govern és molt gran.