Enquesta per confeccionar el Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme

El Consorci de Promoció Turística del Maresme convida a les persones que resideixen als diferents pobles que conformen la comarca a participar d’una enquesta online per tal de conèixer la visió i la percepció que tenen sobre el sector turístic i l’oci, tant del Maresme com del seu municipi. L’objectiu: confeccionar el nou Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme ha obert un procés participatiu per conèixer l’opinió del sector i de les persones residents al Maresme sobre el model de turisme que volem a la comarca. Aquesta acció s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme.

Joaquim Arnó, president del Consorci, ha explicat que el Pla, la redacció del qual finalitzarà el mes de juny, té com a objectiu detectar oportunitats de creixement i aprofitament dels recursos, sectors i activitats existents a la comarca del Maresme amb la finalitat de generar un posicionament únic i diferenciat de la comarca que afavoreixi la seva promoció a l’exterior.

El Pla Estratègic de desenvolupament turístic consta de quatre fases: la primera serà analítica, que consistirà en fer una diagnosi de la situació del territori. La segona serà estratègica, on es definiran els objectius i eixos de treball, així com els principis i atributs per a la construcció d’una nova marca turística. La tercera fase serà operativa, on s’establiran les accions que donin resposta als objectius definits. Per últim, la fase de gestió, seguiment i presentació, on s’analitzaran i presentaran els resultats.

És en la primera fase on s’inscriu el procés participatiu. D’una banda, el Consorci està duent a terme, fins al mes de juny, el cicle ‘Converses amb el sector turístic’ i de l’altra, ha activat una enquesta online per conèixer la percepció que les persones residents a la comarca tant dels atractius del seu municipi com del model turístic que s’hauria de promoure.

Des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, animen a tothom a participar-hi