Preservem el Maresme escalfa motors per l’acte amb motiu del final del peatge de la C32

La Plataforma ciutadana Preservem el Maresme ja escalfa motors per a la gran festa que tenen preparada coincidint amb el final del peatge de la C32, del peatge de Vilassar de Mar, la concessió del qual acaba el proper 31 d’agost a les 12 de la nit. Així, en els primers minuts de l’1 de setembre, i si la pandèmia ho permet, traspassaran les tanques sense haver de pagar. Parlarem amb el portaveu de la Plataforma, el vilassarenc Antoni Esteban, que ens desvetllarà, a continuació, on acabaran algunes de les barreres.

La Plataforma Preservem el Maresme ja ha començat a dissenyar com serà l’acte. Antoni Esteban creu que serà “un moment de celebració per a tots els maresmencs i maresmenques, que recuperaran aquesta infraestructura després de 52 anys de peatges”.

Una festa sense discursos. Una festa, com apunta el portaveu de la Plataforma, per traspassar el peatge de Vilassar de Mar sense haver de pagar a les 24h.

És per això que la llista de convidats a la celebració és important. S’han convidat, i ja hi ha confirmacions, totes les Plataformes per la Mobilitat de Catalunya.

Naturalment, Esteban assegura que la invitació també s’ha fet extensiva a tots els partits polítics de la nostra comarca.

De moment, des de Preservem el Maresme ja esperen el moment que es treguin definitivament les tanques. Per a alguna, fins i tot, ja hi ha un destí: a la seu social de Preservem El Maresme. Un destí reivindicatiu i de record.

Des de la Plataforma Preservem el maresme assegura que, un cop suprimit el peatge, seguiran vigilant. Denuncien la lentitud amb la qual, segons ells, l’administració està abordant la planificació postpeatge. Expliquen que l’empresa que s’ha d’ocupar de fer l’estudi contemplat al Pacte per la Mobilitat es comenci a reunir, a finals d’aquest mes, amb els Ajuntaments, unes trobades reclamades fa mesos per la plataforma.