En marxa la nova campanya per reciclar més i millor a la vila

Reciclar més i millor. Aquest és el principal objectiu de la nova campanya mediambiental que des del 28 d’octubre es pot veure als carrers de Vilassar de Mar en forma de banderoles, pancartes i cartells. Aquesta campanya de comunicació sorgeix dels pressupostos participatius. La penjada de banderoles és la primera de tot un seguit d’accions que pretenen sensibilitzar els ciutadans per fer més eficient la recollida selectiva dels residus a la vila.

Penjades a l’entorn del carrer Narcís Monturiol amb l’avinguda Montevideo, les banderoles contraposen els beneficis que comporta fer una selecció més acurada dels residus que generem als greus efectes que té no reciclar o fer-ho malament. Els cartells, distribuïts per les botigues del poble, incideixen en aquest missatge que pretén conscienciar a tota la població. 

Així, estalviar aigua i matèries primeres, protegir el fons marí i contribuir a frenar el canvi climàtic es destaquen com alguns dels redits més evidents d’un bon reciclatge. El malbaratament d’aigua, recursos naturals i econòmics, la contaminació marina i ambiental i l’acceleració del canvi climàtic, com a les conseqüències negatives de no seleccionar la brossa que generem.

Aquesta campanya de recollida selectiva inclou altres accions, com ara el recordatori de les pautes de reciclatge amb educadors ambientals a peu de contenidor i l’acte de caracterització pública de bosses de rebuig. La situació sanitària de les properes setmanes determinarà quan i com es podran desenvolupar aquestes accions.