Obert el termini per demanar els ajuts econòmics del Departament d’Agricultura al sector de flor tallada i planta ornamental

Collir i llançar, collir i llançar. Aquest és el titular-resum del munt d’entrevistes que hem fet amb els productors de la planta ornamental de casa nostra. Ara, aquest sector econòmic tant important a Vilassar de Mar, cal que pari l’orella. El Departament d’Agricultura de la Generalitat ha anunciat un paquet de mesures de suport a aquest motor tan important al nostre municipi molt afectat, també i com molts d’altres, per la pandèmia del coronavirus. Es poden sol·licitar els ajuts econòmics que ofereix el govern català des del 14 al 22 d’octubre.

L’objecte dels ajuts, diu el Departament, és subvencionar les persones físiques i entitats productores de flor tallada i planta ornamental per la superfície, la producció de flor tallada i planta ornamental que hagi estat destruïda durant el període comprès entre el 14 de març i el 20 de juny del 2020, amb la finalitat de pal·liar les conseqüències negatives que la declaració de l’estat d’alarma ha causat per la impossibilitat de la comercialització.

L’import de l’ajut es calcularà segons la superfície destruïda i l’espècie. Aquests ajuts s’emmarquen en la decisió de la Comissió Europea relativa a les mesures d’ajuda a empreses i autònoms destinats a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot del COVID-19 i seran compatibles amb altres d’igual finalitat, quan la suma total no superi el valor del material destruït, amb un màxim de 100.000 euros. Es podran acumular amb ajuts que entrin en l’àmbit d’aplicació dels reglaments de la Unió Europea

El tràmit de sol·licitud d’aquests ajuts només es pot fer per internet. La documentació, diu el departament d’Agricultura,  que s’aporti per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Finalment, cal subratllar, també, que el Departament d’Agricultura destinarà 4 milions d’euros a comprar productes periples a productors afectats pels tancaments de bars i restaurants durant les properes dues setmanes i des destinaran al Banc dels Aliments. Els productors que vulguin demanar aquests ajuts poden fer-ho fins el 30 d’octubre.