Els Reis Mags rebran als infants el 3, 4 i 5 de gener al campament que hi haurà a l’escola Pérez Sala

Després de diverses converses telemàtiques amb els Reis Mags d’Orient, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb Ses Majestats per fer compatible la seva vinguda a Vilassar de Mar amb les restriccions sanitàries per a combatre la pandèmia del coronavirus.

Així, en lloc d’arribar el dia 5 en la tradicional cavalcada, Melcior, Gaspar i Baltasar establiran el seu campament al pati de l’escola Pérez Sala el 3 de gener i, instal·lats cadascú en la seva haima, rebran a les nenes i nens del poble fins al 5 de gener, ambdós dies inclosos.

Acompanyats d’un màxim de dos adults, cada infant o grup de germans podrà visitar-los d’11 del matí a 14h i de 17h a 20h. Per tal d’evitar aglomeracions i riscos sanitaris, la visita es farà amb cita prèvia. Els seus familiars hauran de demanar-la a través de l’app de Vilassar de Mar VdM. La inscripció serà per unitats familiars i caldrà escollir dia (3, 4 o 5) i franja horària, així com el rei al qual voldran entregar la carta. També es demanarà identificació mitjançant DNI i el compliment estricte de les mesures sanitàries. L’Ajuntament comunicarà pròximament al web municipal i a les seves xarxes socials el dia en què es podrà començar a sol·licitar cita prèvia.

Al campament reial, hi haurà una porta d’entrada, una altra de sortida i un recorregut interior marcat. També, un esglaó davant de cadascú de Ses Majestats perquè els infants puguin fer-se una foto mantenint la distància sanitària a la qual obliga la pandèmia.

Les nenes i nens que vulguin fer-los arribar les seves cartes amb més antelació, ja tenen a la seva disposició dues opcions: les bústies reials instal·lades a quatre punts del poble (Biblioteca Municipal Ernest Lluch, Mercat Municipal de Sant Joan, Museu Enric Monjo i Biblioteca Ludoteca Tucutuc) i l’entrega directa als botiguers dels comerços associats a Vilassar Comerç, que enguany han rebut l’encàrrec d’exercir també de patges reials. Ambdues opcions funcionaran fins al 4 de gener. 

Degut a l’elevat risc d’incidència que la covid-19 encara entranya per a tota la població, l’Ajuntament, d’acord amb Ses Majestats i amb d’altres figures tradicionals del Nadal, ha decidit no organitzar el Caga Tió, els Pastorets ni el Cap d’Any. Es mantindrà, però, el Pessebre a la plaça de l’Ajuntament i els diorames que ja llueixen a les botigues associades a Vilassar Comerç.

Els Reis d’Orient han informat, a més, que els regals que reparteixin provindran dels comerços de Vilassar de Mar. Melcior, Gaspar i Baltasar han aprofitat, alhora, per  demanar a tothom que hagi de fer compres durant aquestes festes -i més endavant- que també ho facin a les botigues del poble, que, des del passat 4 de desembre, llueixen encara més maques enmig dels llums de Nadal. D’aquesta manera, es contribuirà a la recuperació econòmica de les nostres veïnes i veïns botiguers; a reduir la mobilitat i a evitar les habituals aglomeracions d’altres llocs més concorreguts.

Els botiguers també han fet saber a Ses Majestats que ja tenen preparat un sorteig de 25 talonaris de 100 euros que es farà demà, 22 desembre, amb col·laboració amb Vilassar Comerç; i un altre, per al dia 8 de gener, que, promogut per la regidoria de Desenvolupament econòmic, Comerç i Consum juntament a l’Associació de concessionaris del Mercat Municipal, sortejarà una televisió LED i dos patinets elèctrics entre el clients del Mercat.

En les converses mantingudes amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Ses Majestats han volgut recordar també que, sense renunciar al Nadal ni a la seva arribada el 5 de gener, enguany, hem de posar la salut comunitària per davant de les celebracions i pensar en aquelles persones a les quals podem ajudar seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb un comportament individual responsable.

Els Mags d’Orient han garantit que, com cada any, ells portaran els regals i l’esperança amb què ens obsequien la nit màgica de Reis. 

Horaris de les bústies reials:

  • Biblioteca Municipal Ernest Lluch (C. Santa Eulàlia, 66-80): dilluns, de 15.30 a 20 h. Dimarts, de 9 a 14 h. Dimecres,de 15.30 a 20 h. Dijous, de 9 a 14 h. Divendres, de 15.30 a 20 h. Dissabtes, de 9.30 a 14 h.
  • Mercat Municipal de Sant Joan (C. Narcís Monturiol, 48): de dilluns a dissabte, de 8 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Museu Enric Monjo (Camí Ral, 30): de dimarts a divendres, de 17 a 20 h. Dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges, d’11 a 14 h.
  • Biblioteca Ludoteca Tucutuc (c/ Quatre camins, 11-15): dilluns, dimecres i divendres, de 17 a 21 h. Dimarts i dijous, de 17 a 20 h.