Els Mossos d’Esquadra resolen 14 robatoris en domicilis comesos durant l’octubre per un grup criminal especialitzat

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrita a l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), coordinadament amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Premià de Mar i la de Badalona, van desarticular, el 3 de novembre, un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis d’arreu de Catalunya. El grup estava format per cinc persones d’edats compreses entre els 21 i els 28 anys i de nacionalitat xilena.

Des del mes d’octubre d’enguany els Mossos van tenir coneixement de diversos robatoris especialitzats en domicilis a diverses poblacions del Maresme, Barcelonès i el Vallès Oriental, per aquest motiu l’AIC va iniciar una investigació per tal de localitzar els presumptes autors, un grup que treballava de manera organitzada. Davant la gran extensió de terreny que cobrien els presumptes lladres, els investigadors van coordinar les seves investigacions amb les que s’estaven realitzant des de les unitats d’investigació de les comissaries de Premià de Mar i de Badalona i que tenien un mateix objectiu.

El grup criminal, que actuava d’una forma coordinada, planificada i perfectament organitzada, usava un modus operandi molt característic i especialitzat: El grup buscava víctimes amb un alt poder adquisitiu, per aquesta raó la seva mobilitat era força gran. En alguna ocasió, el grup es traslladava a centres comercials per localitzar cotxes d’alta gamma i forçaven les portes amb l’objectiu de trobar les claus de casa dels propietaris d’aquests. Amb les claus i les dades personals que podien trobar en el cotxe, el grup accedia en el domicili de les víctimes sense forçar la porta i amb molta rapidesa. Per desplaçar-se l’organització utilitzava un cotxe de lloguer .

Arran de la localització d’un dels vehicles de lloguer els investigadors van identificar els components del grup criminal. Amb aquestes dades els agents van relacionar el grup amb 14 casos de robatoris amb força en els quals s’havia usat un modus operandi similar. Els robatoris s’havien produït a Barcelona, Torelló, Vic, Ripoll, Parets del Vallès, Sant Celoni, Cornellà, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Pol de Mar, el Masnou, Cabrera de Mar i Dosrius. En tots aquests fets els lladres van robar una gran quantitat de joies, rellotges, productes electrònics i diners en efectiu.

Finalment, el 3 de novembre, pels volts de les 23.15 hores, el grup, format per quatre homes i una dona, van ser detinguts a Badalona poc després que robessin en un domicili de Cabrera de Mar.

Arran d’aquests fets, el 4 de novembre els investigadors van realitzar dues entrades i registres als domicilis dels detinguts, amb l’autorització del jutjat d’Instrucció número 3 de Badalona. Dins dels pisos els agents van localitzar una gran quantitat de joies, rellotges, productes electrònics, bosses de mà de marques reconegudes i ulleres de sol. També van localitzar dues pistoles detonadores.

Els cinc detinguts van passar a disposició judicial el 6 de novembre i el jutge va decretar l’ingrés a presó de tres dels detinguts.

La investigació continua oberta i no es descarta relacionar els detinguts amb més fets.