Des de divendres 11 al diumenge 20 de novembre, Zero-Jornades de Joves Creadors

Aquest divendres 11 de novembre, a les 20 h, es dona el tret de sortida a una nova edició del Zero, les Jornades de Joves Creadors, organitzades per la Regidoria de Joventut amb la participació de joves integrants del Grup Motor de Joventut, pensades per promocionar i incentivar l’art entre els més joves. L’acte d’inauguració serà a can Jorba.
El dissabte 12 de novembre les activitats del Zero sortiran al carrer per omplir, durant tot el matí (d’11 a 15 h), la plaça Picasso d’activitats artístiques. Hi haurà batucada, circ, equilibris i acrobàcies, a més de dansa contemporània, una Jam Poetry (pels amants de la poesia), una masterclass de hip hop i un concert amb diferents grups de música de Vilassar de Mar i rodalies. A més, durant tot el matí les parades del “Merkart” s’instal•laran a la plaça Picasso per poder mostrar i vendre les diferents expressions artístiques de joves creatius. Durant la tarda, de 16.30 a 20.30 h, es farà un taller de fusió de llenguatges corporals a can Jorba. El Zero continuarà el dimecres 16 de novembre, a can Jorba, amb un taller temàtic de mobilitat internacional on es mostraran les peculiaritats del Servei de Voluntariat Europeu de temàtica artística i que comptarà amb el testimoni d’una jove que explicarà la seva pròpia experiència. Al dia següent, també a can Jorba, hi haurà un taller d’introducció a la indústria musical que donarà les eines bàsiques per poder accedir al món de la música a totes les persones que estiguin interessades, i el divendres 18 de novembre, al vespre, hi haurà una sessió nocturna a can Jorba de microteatre amb la companyia Las Lloronas. El dissabte 19 de novembre, al matí, serà el torn d’un taller per potenciar la creativitat a través de la investigació i desenvolupament personal i permetrà fer un tastet de diferents disciplines artístiques i manualitats com ara reciclatge creatiu, scrapbooking, dibuix al natural o tècniques digitals. A la tarda, es realitzarà una projecció de curtmetratges. El Zero arribarà a la seva fi el 20 de novembre amb un acte de cloenda a la sala cultural M. Roser Carrau, on es coneixerà la persona guanyadora del concurs de disseny de la campanya de difusió del Zero 2017 així com l’artista que rebi més vots del Merkart i que podrà exposar el seu treball a can Jorba. La cloenda també comptarà amb representacions de microteatre en diferents espais de l’equipament cultural i el concert de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou.
Per començar a fer boca del Zero i abans del seu inici, s’han organitzat diferents tallers gratuïts per a joves. El d’afrofusió (de danses africanes), va començar la darrera setmana de setembre, el 5 i 6 de novembre es va fer un taller de teatre social i reivindicatiu dinamitzat per l’associació Cúrcuma i el dia 10 de novembre es farà un taller de descobertes creatives (pintura, moviment i performance) a can Jorba.

Consulteu el programa d’activitats en aquest enllaç