Els Mansuets de Foc celebren 20 anys

Els Mansuets de Foc, la colla de Diables de Vilassar de Mar, estan d’aniversari. Celebra els seus primers 20 anys de vida. En Jan Giménez que, coses del destí tenia 13 dies de vida quan van néixer els Mansuets, avui n’és el cap de colla. Ha passat pels nostres micròfons per anunciar-nos un munt de propostes per als propers 12 mesos i per repassar-ne els orígens. Actes que aquest mateix dissabte arrenquen. On? A partir de les 19:30 la Torre d’en Nadal, on va començar tot ara fa vint anys.

Actualment, entre 50 i 60 persones conformen la colla dels Mansuets, tot i que normalment es desplacen entre 30 i 40. Les obligacions familiars i laborals no sempre permeten està cremant per diferents pobles i viles que els contractin.

Amb en Jan Giménez repassem els inicis. Els ara veterans van demanar consells a les colles veïnes i van construir la primera bèstia de foc. Després de dues dècades cremant, ens conviden al primer dels actes del 20è aniversari. Serà, com no podia ser d’una altra manera, a la Torre d’en Nadal. Una festa amb tots els ingredients. I és que els Mansuets tenen en l’agenda un any ple de celebracions. Els agradaria un acte al mes. La darrera celebració serà el setembre de 2019. La idea és conformar un Vilafoc espectacular.

Per ser membre de la colla, cal passar un petit curs de seguretat per acabar convertint-se en diable o diablessa. Després vindrà el bateig. En un correfoc dels anomenats tranquils i acompanyats per un veterà que els guiarà amb els tabals. 20 anys per a una colla que gaudeix de molt bona salut.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.