Els Diàlegs de la Fundació Lluch reflexionen sobre inversions i (en) educació

La Fundació Ernest Lluch promou el cicle de diàlegs Economia i Territori que, aquest divendres a dos quarts de set de la tarda, aborda L’impacte dels criteris econòmics sobre la política educativa a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Aquest diàleg comptarà amb la participació de Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB i Xavier Bonal, catedràtic de Sociologia de la mateixa universitat.

Ferriol Sòria, president de la Fundació Ernest Lluch, destaca que, tot i que el tema que es planteja pot semblar, en principi feixuc, els dos ponents s’expliquen de manera molt entenedora sobre “una qüestió com la de l’educació que interessa, i molt, en una població jove com és la de Vilassar de Mar”. Per a Sòria es tracta de “veure com el període d’austeritat econòmica que hem passat pot afectar l’educació dels nostres fills i filles”.

L’objectiu és plantejar-se en el debat d’aquest divendres “si les polítiques en matèria educativa dissenyades inicialment es veuen obligades a una revisió posterior en funció de les restriccions econòmiques”. Ferriol Sòria destaca l’alta capacitat comunicativa dels dos ponents. De fet, creu que Joan Subirats no necessita presentació, Catedràtic per l’Autònoma i comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Xavier Bonal, per la seva banda, és l’altre interlocutor. Un Bonal que aterrarà en aquests diàlegs d’Economia i Territori estrenant la seva nova condició de catedràtic.