Comunicat conjunt de les AMPES en defensa de l’escola pública

Les associacions de mares i pares de les escoles públiques de Vilassar de Mar (La Bressoleta, Els Alocs, Escola del Mar, Pérez Sala, Vaixell Burriac) i dels instituts Pere Ribot i Vilatzara han signat un comunicat-manifest conjunt en defensa de l’escola pública. Aquest comunicat-manifest s’ha realitzat davant de la possibilitat que es pugui tancar una línea de P3 en el curs escolar 2019-2020.

El comunicat reivindica el dret de les famílies a poder triar centre educatiu i mostra l’oposició al tancament de cap línea de P3. El comunicat explica que es preveu una davallada de matriculacions degut a la baixada de la natalitat i que davant d’aquest fet s’hauria de consolidar la baixada de ràtios en tots els centres educatius, però no s’hauria de tancar cap línea. El comunicat recorda que el 2015-2016 es va tancar una línia en una escola pública i que en dos anys la ràtio va pujar per sobre del que indica la llei degut a la matrícula viva i als alumnes que repeteixen. La pujada de la ràtio, -recorda el comunicat- repercuteix en la qualitat de l’ensenyament i dificulta la tasca dels docents.

Demanen que durant el període de preinscripció l’Ajuntament faci “una defensa clara” i posi en valor l’escola pública i agraeixen a l’executiu local les accions fetes perquè en les preinscripcions “surtin totes les línies de P3”. En el comunicat també es defensa la figura del Consell Escolar Municipal “com a eina de treball conjunta en defensa d’un municipi que esdevingui vila educadora integrant l’educació reglada i l’educació en el lleure”.

Finalment, cal destacar que el divendres 29 de març a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament es realitzarà una acció reivindicativa, la Festa de l’Escola Pública. Hi haurà taller de xapes, pancartes, berenar popular amb xocolata i sucs, l’actuació dels Ssstrèpits, música i la lectura del manifest-comunicat conjunt al que acabem de referir-nos.