Ja es pot visitar l’exposició El tabac al descobert pensada per als més joves

En el marc dels actes de la Setmana de la Salut, i fins el 9 d’abril, es pot visitar a la Biblioteca de Vilassar de Mar l’exposició El tabac al descobert. Organitzada per la Diputació de Barcelona i estructurada en 10 plafons i un joc interactiu busca conscienciar els més joves, especialment en edats compreses entre els 12 i els 14 anys, dels perills del tabac.

Aquesta exposició està pensada per ser usada en l’àmbit educatiu i, especialment, al primer cicle de la Educació Secundària Obligatòria.
En l’exposició, es busca reforçar actituds contràries al tabac i esperonar els nois i noies que encara no han fumat mai a seguir-ho fent. I és que un dels objectius d’aquesta mostra és aconseguir que s’eviti encendre la primera cigarreta o, com a mínim, mirar de retardar-la el màxim possible.

Els 10 plafons que conformen la mostra, estan pensats per generar curiositat entre els alumnes que es mouen en la primera adolescència. Així, s’insisteix en la relació brutal que hi ha entre tabac i diners, es parla sobre el procés adictiu i es lamenta de la poca informació que hi ha, als paquets de tabac, sobre el nociu contingut de cada cigarreta.

El tabac al descobert pretén investigar els efectes que el tabac genera en la salut, en la imatge personal dels i les joves i en el medi ambient. L’exposició, que es pot veure a la Biblioteca de Vuilassar de Mar fins el proper dimarts 9 d’abril, consta d’un dinamitzador, d’un joc interactiu i de diferents punts de llibres que es regalen als nois noies.