Els beneficis de la llet materna, protagonistes de l’espai Fem Salut

Els beneficis de la llet materna han estat l’eix de la secció Fem Salut que Vilassar Ràdio dedica, dos cops al mes dins del programa matinal “Parlant de Tot“, a la salut en col·laboració amb el CAP Doctor Masriera i les farmàcies del nostre municipi. Com a convidada especial, hem saludat la Rut que és membre del grup d’alletament Pit de Mar que fa un mes que s’han instal·lat a Vilassar de Mar.

La doctora Lluçà, la infermera pediàtrica Belen i la Rut, de Pit de Mar, han explicat als nostres oients que l’alletament és un fet biològic i cultural. Som mamífers, recorden. I, segons elles, es tracta de canviar els hàbits de cara a donar el pit. Som, diuen, la generació del biberó i de la dona en plena incorporació al món laboral remunerat. Fets, assenyalen, que compliquen el fet d’alletar els nadons. Per a la doctora Lluçà el fet de donar el pit és beneficiós tan per la dona com pel bebè

Sempre recomanen, diuen, que les mares donin el pit. Ara bé, mantenen que és una decisió personal i de respecte absolut a les mares que o no poden o no volen fer-ho. Per això, des de Pit de Mar, donen consells a les dones que no alleten com “donar el biberó mirant els ulls del bebè”. En aquest grup, recentment instal.lat a Vilassar de Mar després de l’experiència que tenen a Premià de Mar on ja fa uns anys que funcionen, treballen en dinàmiques de grup.

Sobre quan hauria de durar l’alletament, les nostres especialistes recorden que la OMS ho estima en sis mesos i fins els dos anys amb alimentació complementària. Sis mesos, mig any, que per les condicions laborals de la dona es fa molt complicat en la societat d’avui.

Les nostres especialistes admeten que les lleis artificials d’avui han millorat molt, però, segons elles, mai serà el mateix. Per exemple, la llet materna conté alguns elements que no es poden sintetitzar artificialment. També recorden els beneficis que té per la dona donar el pit com a prevenció del càncer de mama o d’ovaris

Durant la xerrada també es van tractar El grup Pit de Mar fa les seves reunions a la Biblioteca de Vilassar de Mar el segon dimarts de cada mes de 17h a 18’30h i el quart dimarts de mes de 10h a 11’30h. Per a contactar amb Pit de Mar, cal trucar al 686 984 489.

Si voleu podeu escoltar la secció sencera aquí.