Davant l’allau de crítiques, l’ATM rectifica i crea la T-Familiar

Davant la pluja de critiques, l’ATM ha rectificat in extremis i ha creat la targeta T Familiar. Serà un títol multipersonal, de 8 viatges, i costarà 10 euros. Ara bé, no començarà a vendre’s fins l’1 de març de 2020.

Diuen que rectificar és de savis. Fa uns dies l’Autoritat del Transport Metropolità presentava les noves tarifes per a l’any vinent. Va crear molt malestar, sobretot entre els famílies, ja que s’anunciava que la, fins ara coneguda com a T-10, el títol més usat, passava a ser unipersonal.

De manera imprevista, el conseller de Territori  i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i president de l’ATM, Damià Calvet, anunciava la T-Familiar pensat, diu, per a “unitats familiars de 4 membres”. No es començarà a vendre fins l’1 de març de 2020, serà de vuit viatges, costarà 10 euros per a una zona i tindrà una validesa de 30 dies des de que es compri. En el cas de Vilassar de Mar, dues zones, costarà 19 euros.

La T-16 gratuïta per primer cop

Aquesta, tot i que la més significativa, no és l’única rectificació de l’ATM. Calvet també ha anunciat que s’eliminarà el cost de 35 euros que val la T-16 destinada a joves de fins a 17 anys. Ara serà gratuïta i només s’hauran d’abonar els 35 euros en cas de pèrdua o segones expedicions.

Es mantenen la resta de tarifes

La resta de tarifes es mantenen.  A partir de l’1 de gener, recordem, la T-Casual substituirà la T-10. Serà més cara i unipersonal. Per a una zona valdrà 11,35 euros enlloc dels 10,20 actuals. La T-Mes també canvia i es passarà a dir T-Usual costant un 25% menys; rebaixa de la qual també se’n beneficia la T-Jove.

Tot i que l’1 de gener de 2020 entraran en vigor les noves tarifes, l’ATM permet que les actuals targetes seran vàlides fins el 29 de febrer de l’any vinent.